Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Kazım Özer İlkokulunda yapıldı.

Gözden kaçırmayın

GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!

Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Kazım Özer İlkokulunda yapıldı.

Yarışmalar sonunda Kazım Özer İlkokulunda düzenlenen Ödül Törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın yanı sıra İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Fatih Akçil Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Temsilcileri, okul idarecileri, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.









İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ödül töreninde yaptığı konuşmalarında; "Dünyanın yapay zekayla ilgilendiği bir dönemde bizim çocuklarımızın zekanın iyi kullanılması ve geliştirilmesi yönüyle çalışmalar yapmaması düşünülemez. Okullarımızda yürüttüğümüz eğitim öğretim faaliyetleri okuma, yazma ve dört işlemden ibaret değil. Sosyal, kültürel, sportif ve farklı alanlarda da çocuklarımızın hem bireysel gelişimini sağlamaya çalışıyor hem de akademik başarılarını arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımızın zekasını açıcı ve geliştirici türden etkinliklerden bir tanesi de Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmalarıdır. İlimizde birçok okulumuzda mahalli imkanlarla ve okul aile birliklerimizin katkılarıyla Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfları açılmakta. İl Milli Eğitim müdürlüğü olarak bizlerde okullarımıza gereken desteği vererek teşvik ediyoruz. Yarışmalar sonunda sekiz kategoride dereceye giren öğrencilerimiz Antalya Bölge Finalinde ilimizi temsil edecekler. Hepsini tebrik ediyor yarışmalarda başarılar diliyorum. Öğrencilerimize destek veren federasyonumuza, ailelerimize, okul idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve Okul Müdürü Asım İlarslan'ın dereceye giren öğrencilere madalya ve ödüllerini takdim etmesiyle program sona erdi.