CHP Afypn İl BaşkanıYalçın Görgöz bir basın açıklaması yaptı ve "CHP İl Başkanlığı olarak Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ediyoruz." dedi.

Gözden kaçırmayın

“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”

CHP Afypn İl BaşkanıYalçın Görgöz bir basın açıklaması yaptı ve "CHP İl Başkanlığı olarak Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ediyoruz." dedi.

İşte Görgöz'ün basın açıklaması:

"İktidar hem genel hem de yerel de ötekileştirme dilini, ayrıştırma dilini kullanmaya devam ediyor, giderekte bu tavır ve üslubunun dozunu artırıyor. 

Bir iktidar bunu neden yapar? Neden sürekli kendisi gibi düşünmeyenleri, kendisini eleştirenleri düşmanlaştırmaya çalışır? Bunun tek sebebi var; bu iktidarın miadı doldu. Yani eskidi. Artık siyaset üretemiyor, gündem yaratamıyor. Tıkandı. 

Bu tıkanıklığını gideremediği için de saldırmayı, ayrıştırma dilini kullanmayı tercih ediyor. 

Ülkemizin gerçek gündemi halkın geçim sıkıntısıdır, yaşanan ekonomik buhrandır. 

Bakın dün akşam birdenbire Dolar 45 kuruş yükseldi. Neden? Cevabını verebilen var mı? Yok. 

Peki biz verelim o zaman. Bu iktidar ülkemizin kaynaklarını üretimden, emekten, halktan ve haktan yana değil, 5’li çeteden yana, faizciden yana kullanıyor. Milletten toplanan vergileri, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri üzerinden bir avuç şirkete garanti ödemesi olarak aktarıyor. Bu ödemeler çok büyük kamu zararları yaratıyor. 

Biz iktidara geldiğimizde kamu kaynaklarını ranttan yana değil, üreticiden yana , çiftçiden yana, sanayiciden yana, esnaftan yana kullanacağız. Bu bir siyasi tercihtir. Biz tercihimizi üretenden, üreticiden yana kullanacağız. 

Bakın CHP hazinenin buharlaşan 128 milyar dolarının nerede olduğunu sorunca, 107 gündür ortalıkta görünmeyen damat birdenbire gündeme geldi. Biz tekrar tekrar soruyoruz; hazinenin 128 milyar doları nerede? 

Başta söylediğim gibi iktidar genel de olduğu gibi yerelde de aynı ayrıştırıcı dil kullanıyor. 

Başkan Zeybek; Kentsel Dönüşümle ilgili, “CHP İl başkanını ziyaret ettiğimde rant nerde, kim rantçı diye sorduğumda, topu taca attı” diye doğru olmayan şeyler söyleyebiliyor. 
Arşiv yalan söylemez, arşive bakarsanız kimin ne söylediğini görürsünüz Zeybek Başkan. 

Afyonumuzun en önemli sorunlarının başında eğitimdeki yaşadığımız sorunlar gelmektedir. Başarı sıralamasında 63. sıraya gerilemiş olmamız Afyonumuz için zul dür. 
Bu başarısızlığın baş sorumlusu Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürüdür. Yıllardan beri her geçen yıl daha kötüye gittik. Neden ilk 10 da, 20 de, 30 da olamıyoruz. Bu başarısızlığı derhal bertaraf etmeliyiz. 

CHP İl Başkanlığı olarak Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ediyoruz. "