İYİ Parti İGM Üyesi Alper Yağcı, "Afyon İçin Acil Eylem Planı" başlıklı bir açıklama yaptı.



ALPER YAĞCI'NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:





Ülke ekonomimizin zor günler geçirdiği bu zamanlarda maalesef ilimizde de özellikle çarşı merkezinde bulunan esnafımız da ekonomik açıdan büyük bir dar boğazdadır.

Bacasız fabrika dediğimiz üniversite öğrencilerinin merkezde eğitim almalarının yolu mutlaka bulunmalıdır.



Afyonkarahisar üst düzey yetkililerinin bir araya gelerek yapılacak kurumlar arası anlaşmalar ile en az 5.000 kişilik bir öğrenci bölümün merkezde eğitim görmesi sağlanmalıdır. Bu sayede merkez de ev kirası, yemek ve mecburi giderleri sadece baz alınsa bile aylık 5.000.000 TL (Eski tabirle 5 Trilyon) paranın çarşı merkezinde döngüsünü sağlayacaktır ki bu ilk etapta ciddi bir rahatlama getirecektir.



Amacım birlik ve beraberlik halinde bu ekonomik krizi hep birlikte aşmak için yolları bulmaktır. Nitekim önümüzdeki aylarda Hoca Ahmet Yesevi İÖO ve Hoca Ahmet Yesevi Orta Okullları yeni binalarına geçecektir. Bu okulların eski binaları Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında yapılacak bir protokol ile bu planın ilk adımı olarak atılabilir.



Amacımız burada öğrenim gören öğrencilerimizi sadece bir para kaynağı olarak görmek asla değildir. Ekonomisi canlı olan bir şehir de öğrenim görmek emin olunuz ki onlar içinde çok farklı yenilikleri beraberinde getirecektir.



Şahsım ve partim adına ekonomimiz açısından bu tür yapılacak adımlarda her zaman kurumlarımızın destekçisi olacağız.



Alper YAĞCI

İYİ Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi