İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Basın toplantısının başında basın mensuplarının Ramazan ayını bir kez daha kutlayan Başkan Mısırlıoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
Başkan Mısırlıoğlu konuşmasının birinci bölümünde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan patates, soğan konusuna değindi.Ayrıca Afyon sevdalısı,şair ,yazar,13. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Osmasn Attila’yı ölümünün 43. Yılında rahmet ve şükranla andı.

Bir Türk olarak canım çok acıyor
“Böylesine mübarek bir günde bu konulara girmek istemezdim, bir Türk olarak canım çok acıyor” diyerek sözlerine başlayan Başkan Mısırlıoğlu” Tek adam rejiminin güzel ve bereketli ülkemizi ne hale getirdiğinin görüntülerini ne yazık ki ulusal kanallarda izliyoruz. Daha önce 200 gramlık çay fırlatan Sayın Cumhurbaşkanı şimdide patates ve soğan fırlatarak Türk vatandaşının düştüğü durumu gösteriyor. Eskiden Somali, Pakistan ve başka ülkelerin görüntülerini hatırlıyoruz.  İzlerken gözlerimiz yaşarırdı. Bir hatırlayalım isterseniz, küçük bir çocuk kuru ekmek yerken, dudaklarına yapışan sinekler umuruna bile gelmiyordu. Çünkü karnı çok açtı. Ağzına sinek bile girse yiyecek durumdaydı. İşte Türkiye büyük bir hızla bu ülkelere dönüyor. Ülke nüfusunun büyük bir bölümü aldığı yardımlarla ancak karnını doyurabiliyor. Üretimin bittiği bir yerde açlık ne yazık ki kaçınılmaz bir durumdur. Her ile üniversite kurduk diye övünerek konuşan Akp rejimi, bu üniversitelerden mezun olan gençlerimizi bir işe dahi yerleştiremiyor. Bu gerçeklerden dolayı halkımızı patates soğana mecbur ediyorlar. Ülkeyi bu hale düşürenler birde gururla patates soğandan dağıtmaktan bahsediyorlar” dedi.

Açıklananlar tamamen farklı
Başkan Mısırlıoğlu”İçinde hakaret yok, küfür yok, herhangi bir incitici söz yok, sadece yetimin hakkı olan, 85 milyonun hakkı olan 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz. Bu cümle bazılarını çok rahatsız ediyor ki, nereye pankart asılırsa, nereye yazılırsa direk Cumhurbaşkanına hakaretten indirtiliyor. Eniştenin buhar ettiği 128 milyar doların nerede olduğu konusunda çeşitli siyasilere açıklama görevi verildi. Fakat açıklanan rakamlar ne bir birini tutuyor, nede nerede olduğuna dair bilgi veriliyor. Sadece günü kurtarmak adına birileri gündemden düşürmek için görev yapıyor. Bu ülkenin hesap uzmanlarının, ekonomistlerinin cevap bulamadığı açıklamayı Akp il başkanı Uluçay açıklama yaparak, oda başka yönlere çekmeye çalışıyor. Yok para varken sorulmadı, para olmayınca soruldu gibi. Eyyy İl başkanı, Türkiye’nin yetiştirdiği ekonomistler 128 milyar doların nerede olduğunu bulamazken, sen bulduysan onu söyle de, kimse aramasın” diye ifade etti.

Ismarlama İhale
“Basın toplantısının bir bölümünü de şehrimize kurulması planlanan EDS sistemine ayıran Başkan Mısrılıoğlu”Afyonkarahisar Belediyesinin Nisan 2021 yılı içersinde yapacağı bir ihaleden bahsetmek istiyorum. Bu ihale EDS ihalesi. İhalede öyle kazanç var ki, belediye kazanmayacak ihaleyi alan firma kazanacak. Tamda Akp ye yakışan bir ihale. Yine sipariş ihale, yine yandaşı zengin edecek bir ihale. Belediye başkanı Sayın Mehmet Zeybek yerel bir internet kanalında yaptığı açıklamada, belediyenin kasasının dolu olduğundan bahsetti. Kasası dolu olan belediye neden bu ihaleyi yapıp 7 yıl içinde ihaleyi alacak firmaya 345 milyon Tl kazandıracak.  Afyonkarahisar belediyesi 7 milyon lira harcayıp 7 yıl içinde 345 milyonu kazanmak yerine, neden ihale yapıyor? Şehir içine yapılacak olan EDS yatırım gideri olan 7 milyon lira. Gelir başlayınca taksitlerle ödeme imkânı varken, neden ihaleye çıkartılıyor. İhaleyi alacak firma yatırım için harcadığı 7 milyon Tl yi 6 ay gibi kısa bir sürede çıkartırken, 6 yıl 6 ay gibi bir süre neden ihaleyi alan firma zengin edilsin. Akp’nin özelleşme adı altında yaptırdıkları otoyollar, havaalanları, köprüler ve diğer yatırımlardan hazineden ne kadar para çıktığını, yandaş müteahhide ne kadar fazladan ödeme yapıldığını cümle alem bilirken, kasası dolu olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bilmiyor mu” dedi.

Ülkemiz ne yazık ki bu hale geldi
Basın toplantısının son bölümünü Ramazan yardımlarına ayıran Başkan Mısırlıoğlu”İslam dini o kadar güzel bir dinki, kendisi tok yatarken komşunun aç yatmasına asla müsaade etmeyen bir din. Yıllarca yardım denildiğinde akan sular duruyor, herkes gücüne göre yardımlarını yapıyor ve zekâtını dağıtıyor. Ne yazık ki son zamanlarda bu yardımlar sosyal medyalarda siyasi malzeme yapılmaya devam ediyor. Canlının zor yaşayacağı bir evde yaşayan yaşlı teyzemize bir yardım kolisi veriliyor, kolinin başında 7 Akp li poz veriyor . Bir Kaymakam bir çuval patates yani çuvalı 17 liralık patatesi verirken verdiği poz, sanki Cumhuriyet altını takmış gibi kabarıyor. Ülkemiz ne yazık ki bu hale geldi. 17 Tl lik patates, 15 Tl lik soğan almak için vatandaşlarımız bir birlerinin üstüne çıkıyorlar. Dağıtılan patates ve soğanlar zaten çürümeye yüz tutmuş gıdalar. Maalesef Akp iktidarı halkı fakirleştirmeye, yandaşı zengin etmeye devam ediyor”

Hiç bir vatandaşımız rencide edilmeyecek
“İYİ parti Afyonkarahisar İl başkanlığı olarak bizde yardım kampanyasında varız. Anlaştığımız yerel bir marketten almış olduğumuz 100 tl. Lik çekleri gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bu dağıtım işini kadın kolları teşkilatımız yürütüyor. Ne basında, nede sosyal medyada bu görüntüler yer almıyor ve almayacak. Çünkü hiç bir vatandaşımız rencide edilmeyecek. Oy hesabı yaparak bu yardımları yapmıyoruz. Dini inancımıza göre gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.