Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Gününü kutlayarak sağlıklı ve huzur dolu günler diledi.

Vali Mustafa Tutulmaz’a ziyaretinde İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş eşlik ettiler.

Huzurevi bahçesinde kendilerini karşılayan yaşlı vatandaşlara karanfil ve çeşitli hediyeler vererek tek tek hal ve hatırlarını soran Vali Mustafa Tutulmaz, yaşlı vatandaşlara bir ihtiyaçları olduğunda her zaman yanlarında olduğunu iletti.

Daha sonra yaşlılara hitaben bir konuşma yapan ve mümkün olan her fırsatta yaşlı vatandaşlarla bir araya geldiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla sizlerle birlikteyiz. Her vesile ile sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Bayramlar, iftarlar ve bu tür özel günler dolayısıyla sizlerle beraber oluyoruz. Gönlümüz daha uzun süre sizlerle beraber olmak istiyor. Devletimiz sosyal bir devlet. Bunun gereği olarak ta sizleri burada misafir ediyoruz. Sizler belirli bir yaşa sağlıklı bir şekilde ulaşarak hem sevdiklerinize, hem çevrenize ümit olmaya, güven olmaya devam ediyorsunuz. Bu güzel bir duygu. Allah herkesi sağlıklı bir şekilde yaşlandırsın” dedi.

Yaşlılığın da bir güzelliği var diyen ve aile ortamının önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu güzelliklerden faydalanabilmek adına güzel bir ortamda hep berabersiniz. Zaman zaman bizlerde sizlerle beraberiz. Tabi gönlümüz şunu istiyor. Bizlerin bir aile düzeni var. O aile düzeninde dede, nene, çocuk birlikte yaşayabiliyordu. Ama gelinen çağda içinde bulunduğumuz ortamda artık aileler küçüldü. Evler küçüldü, işler daha fazla arttı. Dolayısıyla insanların aynı ortamda kalabilmesi her geçen gün zorlaştı. Gönlümüzden geçen sizlerin aile ortamında kalabilmesi ancak bu mümkün olmuyor. Hayat ve şartlar insanları başka yöne yönlendiriyor. Bu zorluk içerisinde sizlerden de evlatlarınıza ve bizlere karşı daha anlayışlı olmanızı özellikle istirham ediyoruz. Gerçekten gönül çok şey istiyor. Ama maalesef şartlar onların hepsinin karşılanmasının müsaade etmiyor. Sizlerin evlatları da sizlerle birlikte olmayı ve sizlerle vakit geçirmeyi istiyorlardır. Ama şartlar bunları her zaman bunları sağlayamıyor. Sağlamadığı için bazı olumsuzluklarla karşılaşılıyor” diye konuştu.  

Yaşlı vatandaşların sıkıntılarını gidermeye her zaman hazır olduklarını belirten Vali Mustafa Tutulmaz. “Bizler bulunduğumuz ortamlarda mutlu olmayı bilmemiz lazım. Şükür çok güzel bir ortamdasınız. Bu ortamın sıkıntıları varsa arkadaşlarımız ve bizler çözmeye hazırız. Ama gördüğüm kadarıyla şuan üst düzeyde bir memnuniyet söz konusudur. Bu memnuniyeti arttırabiliriz ve arttırmamızda lazım. Her zaman söylüyoruz. İyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli var. Buna bütün büyüklerimizde daha fazlasına layıktır. Bizlerde bu anlamda sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki hayatınızda sizlere sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Daha nice yılları yaşamanızı dileyerek sizlere saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

Vali Tutulmaz konuşmasının ardından yaşlı vatandaşlarla birlikte flay körling oyununu oynadı. Eğlenceli anların yaşandığı flay körling oyunu sırasında başarılı yaşlılarımızı tebrik eden Vali Tutulmaz, bu imkânı oluşturan ve yaşlılara hoş vakit geçirmeyi sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Vali Mustafa Tutulmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti sırasında, kendi ihtiyaçlarını görebilen ancak gün içerisinde yalnız kalan yaşlıların sosyal ortamda olmalarını sağlanmak ve onlara yönelik huzurevi hizmetlerinin sunulması planlanan Gündüzlü Bakım Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.