Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini rakibi Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na fark atarak kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi Cumhur İttifakının paydaşları tarafından Zafer Meydanı’nda düzenlenen programla kutlandı.
 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Afyonkarahisar halkının kendisine yakışanı yaptığını söyledi

 

İŞTE ULUÇAY'IN KONUŞMASI:

 

Aziz hemşehrilerim

Sevgili Afyonkarahisarlılar,

Değerli kardeşlerim;

Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sevginiz, muhabbetiniz, desteğiniz, kardeşliğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbime bizlere sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamt ediyorum.

2001’de Afyonkarahisar’da kurulduğumuz günden bugüne siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımayan AK Parti, milli iradenin üzerinde bir güç tanımadı. AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar tüm milletvekili, Cumhurbaşkanlığı, mahalli idareler seçimlerinden ve halk oylamalarından hep birinci olarak çıktık. Milletimiz bugün 17.’sini yaptığımız seçimimizde de hep yanımızda durdu. Değerli hemşehrilerim; Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Milletimiz bugün bizi 17. defa sandıkta birinci yaptı. Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs’ta girdiğimiz seçimlerde Türkiye genelinde 322 milletvekili, Afyonkarahisar’da ise 3 AK Parti, 1 de MHP milletvekili çıkarmış bulunuyoruz.

Değerli dava arkadaşlarım;

Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebinin milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum. Sadece kısa bir resmi kampanya döneminde 18 ilçemizi 420 köyümüzü 42 beldemizi tek tek bütün milletvekili adaylarımız gezmiş, bununla birlikte defalarca televizyon, radyo ve sosyal medya programıyla milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içinde olduk. Buna rağmen eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda arayamayız, milletimizde arayamayız, yine kendimizde arayacağız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Bizde bir sonraki seçimin çalışmaları, neticelerini aldığımız seçimin ertesi günü başlar. Yarından tezi yok önümüzdeki yerel seçimin çalışmalarına başlayarak AK Parti bayrağını yeni bir zirveye çekmenin gayreti içerisinde olacağız.

Hem AK Parti, hem MHP ile birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı olarak bizi sandıkta birinci yapan Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize Zafer meydanından bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye, MHP İl Başkanı Sayın Ahmet Kahveci’ye, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye ve BBP İl Başkanı Veysel Avşar’a, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan’a ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Çakır’a ve davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerime Cumhur İttifakı’na sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

İl Yönetim ve yürütme kurulu üyelerimize, Kadın – Gençlik Kollarına, Merkez ilçe başkanımız Ziya Coşkun Karadeniz ve yönetimine, İlçe Başkanlarımıza ve yönetimlerine, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve tüm belediye başkanlarımıza, İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban ve İGM üyelerimize, tüm belediyelerimizin meclis üyelerine, sandık görevlilerimize, köy ve mahalle temsilcilerimize, her biri birbirinden kıymetli aday adaylarımıza, gecesini gündüzüne katarak evlerinden ailelerinden neredeyse iki aydır uzan kalan Partimizin birbirinden kıymetli personellerine teşekkür ediyorum.

Değerli dava arkadaşlarım;

Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum

  • Arkası olmayan ve içeriği boş 'SANA SÖZ' lafına itibar etmediğiniz için,
  • Terörist Selahattin Demirtaş ile kahvaltı hayali kuranları hayal kırıklığına uğrattığınız için,
  • İHA’lara SİHA’lara dokunacağız diyerek ülkemizin savunma sanayini yok etmek isteyenlere fırsat vermediğiniz için,
  • İngiltere’den gelip AK Parti’nin yaptığı bütün yatırımları israf görenlere Osmanlı tokadı vurduğunuz için,
  • Bize, teröristleri bir kez daha sarı torbalara doldurma fırsatı verdiğiniz için,
  •  Türkiye’ye düşman sömürgeci 7 düvel ile içimizdeki 9 doğuran mandacıların heveslerini kursağında bıraktığınız için,
  • Seçim boyunca malum ittifakın tehditkâr, ahlâksız, akılsız açıklamalarına Osmanlı tokadı vurduğunuz için,
  • Kur’an kurslarını dozerlerle yıkmayı hayal edenleri sandığa gömdüğünüz için,

Sakın ola unutmayın! Bugün namazımıza, kadınlarımızın tesettürüne, inancınıza ilişmiyorlarsa hoşgörülü olduklarından değil, yeterince güçlü olamadıklarındandır.

Allah'ım hamd sana mahsustur. Senin ihsanına kimse karşı çıkamaz. Senin tuttuğunu da kimse alamaz. Biz sadece sana tabiyiz. Allah'ım lütfundan, rahmetinden, bereketinden ve rızkından bizlere bolca ihsan eyle. Bu gece bizlere yaşattığın zaferi tüm mazlum milletlere müjdeliyoruz, hamdolsun Allah’ım. Allah’ım biz gariplere bahşettiğin bu zafer ile nefsimizi önümüze geçirme, bizleri nefsimizle baş başa bırakma… Ülkemizi ve milletimizi muhannete muhtaç etme. İstiklalimize ve istikbalimize göz dikenlere fırsat verme. Ey kalpleri çekip çeviren Rabb'im Benim ve arkadaşlarımın kalbini yolun üzere sabit kıl. Bizleri sıratı müstakimden ayırma. Fitnelere karşı kalplerimizi koru. Allah'ım öne geçiren de geride bırakan da sensin. Şahsımı ve dava arkadaşlarımızı milletimize hizmet yolculuğundan geri bırakma. Tüm mazlumların umudu olan bu cennet vatanı ilelebet payidar eyle. Minarelerimizden ezanları susturma. Camilerimizden Kur'an-ı Kerim nidalarını eksik etme.

Semalarımızdan bayrakları, İHA’ları, SİHA’ları, Kızılemamızı mahrum bırakma. Bunlara dokunacaklara da asla fırsat verme. Allah'ım verdiğini kimse engelleyemez. Engellediğini kimse veremez. Uzaklaştırdığını kimse yaklaştıramaz, vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için mücadele eden kahramanları sen koru. Sen alemlerin Rabb'isin. Senin her şeye gücün yeter

Amin, amin, amin

Bu gece vaktinde bizi sevgiyle, muhabbetle, kadirşinaslıkla, ahde vefayla bağrınıza bastığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar Rabbime hamt ediyorum; ya Rab, bana böyle yol arkadaşları lütfettiğin için sana ne kadar hamt etsem azdır. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.