Afyon'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için geri sayım sürerken, şehirdeki Bilgi Evleri öğrencilere sınav provası imkanı sunuyor. Öğrencilerin sınav stresini azaltmak, zaman yönetimini geliştirmek ve eksiklerini görmelerini sağlamak amacıyla kapsamlı bir LGS Deneme Sınavı düzenleneceği duyuruldu.
Sınav Tarihi ve Oturum Saatleri Belli Oldu
Geleceğin teminatı olan öğrencilerin akademik başarılarını desteklemek amacıyla gerçekleştirilecek olan deneme sınavı, 6 Haziran 2026 Cumartesi günü organize edilecek. Sınav, gerçek LGS formatına uygun olarak iki oturum halinde tamamlanacak:
-
Sözel Oturum: Saat 10.00
-
Sayısal Oturum: Saat 12.00
5 Farklı Bilgi Evinde Eş Zamanlı Sınav
Öğrencilerin evlerine en yakın noktada sınava girebilmeleri amacıyla şehir genelindeki 5 farklı merkez kapılarını açıyor. LGS deneme sınavının gerçekleştirileceği Bilgi Evleri şu şekilde açıklandı:
-
Kanlıca Bilgi Evi
-
İbrahim Meydanoğlu Bilgi Evi
-
Şehit Üsteğmen Sami Çifci Bilgi Evi
-
İbrahim Özkul Bilgi Evi
-
Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilgi Evi
Sınırlı Kontenjan Uyarısı: Başvurular QR Kod ile Yapılacak
Sınav organizasyonu yetkilileri, deneme sınavına katılmak isteyen öğrenciler ve veliler için "Sınırlı Kontenjan" uyarısında bulundu. Yoğun katılımın beklendiği provada yer kapabilmek için başvuruların hızlıca tamamlanması gerekiyor. Sınav kayıtları, duyuru görselinde yer alan QR kod cep telefonları ile okutularak dijital ortamda kolayca gerçekleştirilebilecek.






