Kayseri sanayisinin köklü kuruluşları arasında yer alan Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi T.A.Ş., fabrika faaliyetlerini tamamen sonlandırdı. 1953 yılında kurulan ve uzun yıllardır denim kumaş üretimi yapan şirket, 11 Eylül’de üretimi durdurmasının ardından 12 Ekim itibarıyla tesislerindeki tüm faaliyetlerini sona erdirdi. Dünya çapında tanınan giyim markalarına denim kumaş tedarik eden şirketin kapanmasıyla birlikte fabrikada çalışan yüzlerce işçinin istihdamı da sona erdi.
İşçilerin Tazminat ve İzin Ücretleri Ödenecek
Şirket yönetiminin açıklamasına göre, çalışanların iş sözleşmeleri 12 Ekim itibarıyla feshedildi. İşçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ile kullanılmamış yıllık izin ücretlerinin en geç 7 Kasım tarihine kadar banka hesaplarına tek seferde ve peşin olarak yatırılması planlanıyor.

Çalışanlar İçin Ek Destek Paketi Hazırlanıyor
Şirket yönetimi, yasal alacakların yanı sıra çalışanları ve ailelerini kapsayan ek bir sosyal destek paketi üzerinde çalışıldığını duyurdu. Ayni ve nakdi yardımları içermesi planlanan destek paketinin kapsamı, başvuru koşulları ve dağıtım takviminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Kapanma Gerekçesi: Artan Maliyetler Ve Küresel Rekabet
Orta Anadolu Mensucat’ın kapanma kararında küresel pazardaki talep düşüşü, finansman giderleri ve işletme maliyetlerindeki artış ile uluslararası rekabet koşullarının etkili olduğu belirtildi. 1953 yılında kurulan şirket, 1986 yılından itibaren uluslararası giyim markalarına denim kumaş tedarik eden üreticiler arasında yer aldı. Şirket yönetimi, değişen piyasa koşulları ve artan maliyetler nedeniyle mevcut üretim yapısının sürdürülebilir olmaktan çıktığını bildirdi.
Fabrikanın faaliyetlerini tamamen durdurmasıyla Kayseri’de 73 yıldır devam eden tekstil üretimi sona erdi.
Next





