CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün gündeme dair yaptığı basın açıklaması:

Gözden kaçırmayın

AkParti Adayından Gövde Gösterisi!AkParti Adayından Gövde Gösterisi!

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün gündeme dair yaptığı basın açıklaması:


İSTANBUL SÖZLEŞMESİ


Kadına siddet ve aile içi şiddeti önlemeyi ve bununla mücadelede yükümlülüklerimizi belirleyen uluslararası bir İNSAN HAKLARİ SÖZLEŞMESİDİR. 

kadına yönelik şiddet alanında önemli bir yol kat etmemizi sağlamayı hedefleyen tek bağlayıcı uluslararası metin olan İstanbul sözleşmesinin bazı maddeleri bir takım gruplarca çarpıtılarak manipüle edilmiş ve kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir.  İstanbul sozlesmesinin tartışmaya açılması bile söz konusu olmamalıyken bir gece aniden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile fesh edilmesi kabul edilemez. 

2011 yılında TBMM’sinde İstanbul sözleşmesini parlementosundan geçiren ilk ülke ve ilk imzacı devletlerden biri iken aradan gecen 10 yılın ardından kadina yönelik şiddetle mücadelede  henüz olmamız gereken noktada olamadığımız gibi İstanbul Sözleşmesinin feshi ile bu ülkenin kadınları ve kız çocukları kimsesiz ve caresiz bırakılmıştır. 
Sözleşmenin hukuksuz bir şekilde feshi ile artık Türkiye’nin  kadına şiddetle mücadele alanında bütüncül eşgüdümlü politikalar hayata geçirilmesi; şiddet mağduru kadın ve kız çocuklarının istatistiklerinin kamuoyu ile paylaşılması yükümlülükleri ortadan kaldırılmıştır.  
Tam da bu yuzden kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın iktidarın lütfettiği kadar hak sahibi olmalarının amaçlandığı açıktır. 

Bu ülkede her gün en az 1 kadının katledildiği her 3 kadından birinin hayatının bir döneminde şiddete maruz kaldığı ortadayken İstanbul sözleşmesinin hukuksuz bir şekilde fesh edilmesi kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin politik olduğunu bir kez daha göstermiştir. İstanbul sözleşmesinin hukuksuzca feshini kabul etmiyor ve kadınlarımızın kız çocuklarımızın mücadelelerinde sonuna kadar yanlarinda olmayı boynumuzun borcu biliyoruz. 


MERKEZ BANKASI BAŞKANI 


Son atanan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine Yeni Şak Gazetesinin ekonomi yazarı Şahap Kavcıoğlu atandı. Son 20 ayda 4. Merkez Bankası Başkanı. Daha 3 gün önce faiz oranını 2 puan yükselterek % 19 a çıkartmıştı. Buna rağmen dün gece Türk Lirası %20 oranında değer kaybetti. Döviz fırladı. Haliyle iktidarın ekonomi politikalarına karşı azalan güven, tamamen yok oldu. Döviz yükselince sorumlu “dış güçler” düşünce ben yaptım politikaları artık tutmuyor. 


GEZİ PARKI VAKFA DEVREDİLDİ


Gezi Parkı’nın mülkü, Sultan Beyazıt Han Veli Hazretleri vakfına devredildi. 


DEMOKRASİ, HAK, HUKUK, ADALET 


Eğer ülkede demokrasi yol ediliyorsa, hak, hukuk, adalet yok sayılıyorsa, ülkenin geleceği bir kişinin verdiği kararlarla karartılıyorsa, o ülkede ekonomi de olmaz. İstikrar olmaz. Kalkınma olmaz. Bana yetkiyi verin, enflasyonu yok edeceğim, döviz düşecek, ülkeyi uçuracağım demekle, ülke uçmuyor. Uçuruma sürükleniyor. İstediğiniz kadar bakan değiştirin, Başkan değiştirin, sizin anlayışınız değişmediği surette hiçbir şey değişmez. Kararları tek adamın verdiği bir sistemde Başkan da, bakan da tek adamdır. O nedenle siz iyisi mi hazine ve maliye bakanı ve merkez Bankası başkanlığını tek adama verin de adı belli olsun. 

Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.