TÜBİTAK Ortaokul Öğrencilerimizden Büyük Başarı...

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

TÜBİTAK tarafından Nisan ayında Konya'da yapılması gereken Bölge Finali Covid 19 pandemisi  nedeniyle 13-15 Ekim 2020 tarihleri arasında online olarak yapıldı ve ilimizden Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi  11, Dinar Bilim ve Sanat Merkezi 1, Hacı Ahmet Özsoy Ortaokulu 1 , Özel Doğa (İstek) Ortaokulu 1, Özel Bahçeşehir Ortaokulu 1 proje ile katıldı.



TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali sonuçları açıklandı. Öğrencilerimiz 3 tane birincilik, 1 tane ikincilik ve 2 tane üçüncülük elde etti. Teknolojik Tasarımda; Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 1.,  Hacı Ahmet Özsoy Ortaokulu 3., Türkçede ; Dumlupınar Bilim Sanat ve Merkezi  1., Dinar Bilim ve Sanat Merkezi  2., Yazılımda ; Özel Doğa Ortaokulu 1., Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi  3. oldu.



Açıklanan sonuçlara göre Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimizin "Yüksek Ateş Nedeni ile Havale Geçirme Riskini En Aza İndiren Sistem Tasarımı" isimli Teknolojik Tasarım projesi 1. , "Masal Anlatıcılığı Çalışması : Anadolu Masalları Örneği" isimli Türkçe projesi 1. , Özel Doğa (İstek) Ortaokulumuzun "Zamandan Tasarruf Sağlayan Akıllı Asansör" isimli Yazılım projesi 1. seçilmiş ve Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.



Ayrıca Dinar Bilim ve Sanat Merkezimizin "Braille Alfabesi ve Türkçe Alfabe ile Sözlük Yapbozları" isimli Türkçe projesi 2. lik, Hacı Ahmet Özsoy Ortaokulumuzun "Emniyet Kemeri Yoksa Hızda Yok" isimli Tasarım projesi 3. lük ve Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimizin  "Mobil Uygulama ile Etkileşimli Çalışan Robotik Rehabilitasyon Eldiven Tasarımı" isimli Yazılım projesi 3. lük kazanmıştır.

Başarılarıyla ilimizi onurlandıran tüm projelerimizin kurum yöneticilerini , proje danışman öğretmenlerini ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.