Vali Aksoy, Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir projenin imza töreninde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Aksoy, konuşmasında Türkiye'nin havacılık sektöründe önemli adımlar attığını belirterek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde uzay ajansı oluşturuldu ve birçok faaliyet yürütülmektedir. Teknofestlerle gençlerimizin havacılığa olan ilgisi artmaktadır. Tahminimce önümüzdeki süreçte Eskişehir, bir teknofeste ev sahipliği yapmak için hazırlık yapmaktadır.

Afyonkarahisar için yapacak çok işimiz var Afyonkarahisar için yapacak çok işimiz var

Eskişehir havacılık sektöründe Türkiye'nin önde gelen illerinden biridir. TEİ'de uçak motoru, helikopter motoru gibi önemli havacılık ürünlerinin üretimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca özel havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız da bulunmaktadır. Türkiye'de havacılık sektörü önemli bir konuma doğru ilerlemekte ve bu konuda Eskişehir öncülük etmektedir. Bu nedenle meslek liseli gençlerimizin havacılık sektöründe daha fazla yer alabilmesi, eğitim almaları ve TEİ gibi önemli bir kurumda çalışma imkanı bulabilmeleri oldukça önemlidir.

Bu projemizi önemsiyoruz. Katkı sunan tüm meslek liselerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve TEİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum." Konuşmaların ardından Vali Aksoy, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. M. Faruk Akşit ve İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın tarafından hazırlanan protokolü imzaladı. Proje kapsamında Havacılık Teknisyen Okulu ile öğrencilere çevrimiçi eğitimler alma fırsatı sunulacak ve başarılı olan öğrenciler atölye eğitimlerine katılma hakkı kazanacak. Ayrıca atölye eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanları sunulacak. Projeye 8 meslek lisesinde eğitim gören 506 12. sınıf öğrencisi ve 48 11. sınıf öğrencisi olmak üzere toplamda 554 öğrenci katılması planlanmaktadır.

#AnadoluÜniversitesi #HavacılıkTeknisyenOkulu #TEI #Eskişehir #HavacılıkSektörü #MeslekLiseleri