İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında, 81 il valisinin katılımıyla video konferans yoluyla “Okul Güvenliği” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını sağlamaya yönelik yeni tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve il müdürleri katıldı.

81 ilde ortak koordinasyon: Okul güvenliği masada
Ülke genelindeki eğitim kurumlarının güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak ve sürdürülebilir bir huzur ortamı tesis etmek amacıyla düzenlenen toplantıda, iller arası koordinasyon ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi. İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen buluşmada, yerelde alınacak güvenlik tedbirlerine dair istişarelerde bulunuldu.

7 Bakanlığın desteğiyle kapsamlı protokol imzalandı
Toplantının en önemli gündem maddelerinden birini, toplam 7 bakanlığın ortak desteğiyle hazırlanan Okul Güvenliği İşbirliği Protokolü oluşturdu. Söz konusu protokol, eğitim yuvalarının çevresindeki güvenlik çemberini güçlendirmeyi, olası riskleri en aza indirmeyi ve kurumlar arası iş birliğini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.


Next






