Bu fırsatı kaçırmayın!.. TCDD 780 İşçi Alacak: Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak
TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, farklı birimlerde çalıştırılmak üzere toplam 780 işçi alımı gerçekleştirileceğini duyurdu. Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre, alımların bir bölümü noter kurasıyla, bir bölümü ise sözlü sınavla yapılacak. Pozisyonlar yalnızca erkek adayların başvurusuna açık olacak. Başvuru süreci İŞKUR üzerinden yürütülecek.
346 Kişi Kura ile Belirlenecek
Noter huzurunda yapılacak kura sonucunda aşağıdaki meslek gruplarında işçi istihdam edilecek:
-
Vinç operatörü
-
Demir yolu hattı bakım personeli
-
Raylı sistemler sinyalizasyon işçisi
-
Makine bakım-onarım ustası
-
Elektrikçi
-
Kaynakçı
-
Tezgâh operatörü
-
Elektronik işçisi
Bu alanlarda yapılacak alımlarda herhangi bir yazılı ya da sözlü sınav uygulanmayacak, adaylar tamamen kura sonucuna göre belirlenecek.
434 Kişi Sözlü Sınavla Alınacak
Sözlü sınav yöntemiyle yapılacak alımlarda ise şu kadrolar için personel seçilecek:
-
Demir yolu yapım, bakım ve onarım makinesi operatörü
-
Demir yolu ve yardımcı iş makineleri operatörü
-
Tren teşkil işçisi
Bu pozisyonlarda adaylar, mesleki bilgi ve becerileri doğrultusunda sözlü sınava tabi tutulacak.
Başvurular 21 Kasım’a Kadar İŞKUR’da
TCDD’nin personel talepleri 21 Kasım tarihine kadar İŞKUR’un internet portalında yer alacak. Başvurular yalnızca İŞKUR sistemi üzerinden kabul edilecek.
Sürece ilişkin tüm detaylar — aday listeleri, evrak teslim tarihleri, sözlü sınav programı, noter kurası günü ve sonuç duyuruları — TCDD’nin resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek.
Sadece Erkek Adaylar Başvurabilecek
TCDD, ilanda yer alan işlerin “tehlikeli ve çok tehlikeli” sınıfında olduğunu belirterek, pozisyonlara yalnızca erkek adayların başvurabileceğini açıkladı.
Kaynak: Resmi Gazete




