SÜPER LİG 21.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ



LOKMAN ÖZKUL'UN YORUMLARIYLA...



SKANDAL YÖNETİMLER



AFYONSPORHABER.COM





HAFTANIN TAKIMI: ANKARAGÜCÜ

 

Bu haftanın en önemli gündemi, skandal denebilecek maç yönetimleriydi. Birçok takımın bu yönetimlerden canı yandı, puan kayıpları oldu. Haftanın en önemli maçında, Galatasaray Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti. Bu maçta Ümit Öztürk’ün kararları çok tartışıldı. Kayserispor-Fenerbahçe maçının baş aktörü hakem Alper Ulusoy’du. Verdiği vermediği kararlarla maçın çok önüne geçti. Beşiktaş, Bursaspor engelini tartışılan isim Burak ile geçti. Başakşehir, beklenmedik şekilde Erzurumspor’a takıldı. Göztepe, Alanya karşısında son anda maçı çevirdi. Maçların ayrıntılarına geçelim:

 

GALATASARAY-TRABZONSPOR: Süper Lig'de haftanın dev maçında kazanan Galatasaray oldu. Sahasındaki mücadeleye taraftarının desteğiyle çok hızlı bir giriş yapan Galatasaray, ilk bölümde Trabzonspor kalesini abluka altına aldı. Üst üste pozisyonlar bulan sarı kırmızılılar, ilk yirm,i dakika dolarken penaltı kazandı. Onyekuru, kaleci Arda ile karşı karşıya geldiği pozisyonda yerde kaldı. Maçın hakemi Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. Diagne, sarı kırmızılı formayla ilk golüne imza attı. Bize göre penaltı yoktu pozisyonda, üstelik hakem VAR a da gitmedi. Golden sonra toparlanan Trabzonspor, ikinci tehlikesinde golü buldu. Rodallega, Marcao'dan sıyrılarak nefis vurdu ve skora dengeyi getirdi. 35. dakikadan sonra baskısını artıran Galatasaray, devrenin son anlarında tekrar öne geçti. Belhanda'nın ceza sahası dışından şutunda Trabzonsporlu Hüseyin'in kafasına çarpan top filelerle buluştu: 2-1. Galatasaray, ikinci yarının başında farkı ikiye çıkardı. Feghouli ile verkaça giren Belhanda, topu ağlara gönderip kendisinin 2., takımının 3. golüne imza attı. Kalan bölümde başka gol olmadı ve Galatasaray karşılaşmayı 3-1 kazandı. Bu maçın hakemi Ümit Öztürk verdiği vermediği kararlarla çok tartışıldı hala da tartışılıyor. Gs lehine v erilen penaltı, Trabzon lehine verilmeyen penaltı, gösterilmeyen kartlar maçın önüne geçti ve hakem VAR ekibi ile birlikte bu sezonun en kötü yönetimlerinden birini gösterdi. Galatasaray’da Luyindama, Belhanda, Feghouli öne çıkan isimlerdi. Trabzonspor’da ise, Rodellaga ve Yusuf Yazıcı diğerlerine göre bir tık oyun olarak yukarıdaydı.

 

KAYSERİSPOR-FENERBAHÇE: Lig'de 21. hafta açılış karşılaşmasında son iki maçını kazanan Fenerbahçe'nin galibiyet serisi Kayseri'de son buldu. Sarı lacivertliler, Roberto Soldado'nun 45+2'de kırmızı kart görmesiyle bir kişi eksik oynadığı maçta Kayserispor'a Kravets'in 87. dakikada attığı golle deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Öte yandan Fenerbahçe'de Tolgay , maçın bitiş düdüğünün ardından tünelde hakem Alper Ulusoy'a söylediği söz nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Maçın önüne bu maçta da hakem Alper Ulusoy geçti. Kayseri aleyhine göstermesi gereken biri şüpheli üç kırmızı kart ve verdiği diğer yanlış kararlarla resmen deplasman talkımını doğradı! Fenerbahçeli oyuncuların da oyun içi disiplinsizlikleri göze çarpan önemli bir konuydu.

 

BEŞİKTAŞ-BURSASPOR: Beşiktaş, sahasında Bursapor engelini 2-0'la geçerek üst üste 2. galibiyetini elde etti. Maça damga vuran isim ise 2 gol atan yeni transfer Burak Yılmaz oldu. Vodafone Park'ta taraftarının yoğun desteğiyle maça başlayan Beşiktaş ilk yarıda aradığı pozisyonları bulamadı. Ancak ilk yafrının sonlarında Lens'in ortasında Burak çok güzel önüne aldı ve aynı güzellikte uzak köşeye bıraktı 1-0. İkinci yarıda orta sahada topu kapan Burak Yılmaz, bireysel çabasıyla sürüklediği atağı nefis bitirdi ve farkı ikiye çıkaran isin oldu. Kalan bölümde Bursaspor'un Yusuf ile gol bulma çabaları sonuç vermedi ve mücadele ev sahibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Beşiktaş’ta Burak Yılmaz, Atiba, Lens parlayan isimlerdi.

 

BAŞAKŞEHİR-ERZURUMSPOR: Süper Lig'in ikinci yarısına 3'te 3 yaparak başlayan lider Başakşehir, Erzurumspor'a takıldı: 1-1. 10. Dakikadan sonra Başakşehir öne geçti. Visca'nın kullandığı serbest vuruşta, Erzurumspor oyuncusu Opseth ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0. İlk yarıyı bu skorla geride kapatan Erzurumspor, Egemen Korkmaz'ın şık kafa golüyle eşitliği yakaladı. Kalan dakikalarda yeniden vites yükselten Başakşehir, aradığı golibiyet golünü bulamayınca mücadele 1-1 sona erdi.





HAFTANIN OYUNCUSU: Burak Yılmaz (BJK)



HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Sehiç (Erzurumspor)





Savunma: Linnes (GS) Egemen (Erzurumspor) Luyindama (GS) Pinto (Ankaragücü)





Orta Saha: Belhanda (GS) Atiba (BJK) Alparslan (Göztepe) Aleksiç (Malatyaspor)







Forvet: Burak Yılmaz (BJK) Orgill (Ankaragücü)





HAFTANIN HAKEMİ: Suat Arslanboğa (Ankaragücü –Kasımpaşa maçı yönetimiyle)





HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Mustafa Kaplan (Ankaragücü)





HAFTANIN GOLÜ: Nabil Ghilas (Göztepe)

 



Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu


AFYONSPORHABER.COM