SÜPER LİG 2.YARI İLK HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

FUTBOL YENİDEN START ALDI

Hazırlayan: LOKMAN ÖZKUL

 

HAFTANIN TAKIMI:GALATASARAY





Bir aylık aradan sonra Süper Lig’de futbol kaldığı yerden devam etti. Haftanın maçında Başakşehir, Trabzonspor’u deplasmanda iyi bir oyun ve güzel gollerle 4-2 mağlup etti. Bu maçta çok fazla tartışmalı pozisyon vardı. Trabzon camiası hakemden çok şikayetçi oldu. Galatasaray ,iyice zayıflamış olan Ankaragücü’ne gol yağdırdı. Beşiktaş, Akhisar’ı 3 golle geçti öyle olmasa bile kural hatasından hükmen galipti. Fenerbahçe, Bursa’da son anda galibiyeti kaçırdı. İkinci yarıyı yine kötü oynadı. Kasımpaşa evinde kayıptı, Malatyaspor istikrarlı bir şekilde kaldığı yerden devam ediyor. Rize sürpriz yaptı, Erzurumspor evinde Konyaspor’a mağlup oldu. Özetten sonra maçlara geçelim:



TRABZONSPOR-BAŞAKŞEHİR: Süper Lig'de haftanın maçında kazanan Başakşehir oldu. Trabzonspor'u deplasmanda 4-2 ile geçen lider puan farkını korumayı başardı. Karşılaşmaya evindeki maçların tamamında olduğu gibi baskılı başlamak isteyen Trabzonspor'u Emre Belözoğlu liderliğinde durdurmayı başaran Başakşehir yine kısa paslarla etkili ataklar geliştirmeyi başardı. Robinho ile gole yaklaşan Başakşehir, bir müddet sonra golü de buldu. Uzun zaman sonra forma giyen Arda Turan, Pereira'dan sıyrılarak topu İrfan Can Kahveci'nin önüne bıraktı. Bu futbolcu da plase vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarının sonlarında konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Robinho'nun güzel ara pasında Clichy, nefis bir çalımla kaleci Uğurcan'ı yere yatırdıktan sonra Süper Lig'deki ilk golüne imza attı. Trabzonspor, 2. yarıya farkı indirmek için çıktı ama hemen başında golü kalesinde gördü. Emre'nin ortasında Ekuban ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve konuk takım iyice rahatladı. Ancak bir dakika sonra bu kez defansın hatasında Ekuban şık bir vuruşla farkı ikiye indirdi. Son on dakikaya girerken bordo mavili takımı umutlandıran gol geldi. Yusuf Yazıcı'nın sert ve güzel aşırtma şutunda top ağlara gitti ve skor 3-2'ye geldi. Bu golden kısa süre sonra konuk takım yine rahatladı. Soner'in şutunda Uğurcan'ın çeldiği topu Visca kapattığı köşeden ağlara gönderdi ve fark tekrar ikiye çıktı.

Kalan bölümü de istediği gibi oynayan Başakşehir, karşılaşmayı 4-2 kazanrak puanını 38'e çıkardı ve çok önemli bir virajı kayıpsız dönmüş oldu. İki takım da adeta futbol resitali sundular. Başakşehir’de kaleci Mert, Clichy, Emre, İrfancan, Arda, Visca ve Robinho iyi maç çıkardılar. Trabzonspor’da Yusuf, Abdülkadir, Rodellaga da gayretlilerdi.



GALATASARAY-ANKARAGÜCÜ: Galatasaray, Süper Lig'in 2. yarısına şovla başladı. Sahasında Ankaragücü'nü ağırlayan sarı kırmızılılar, 6-0'la 2. yarıya müthiş bir giriş yaptı. Galatasaray maça adeta golle başladı. Golden sonra da Galatasaray fırtınası ilk yarıda Ankaragücü'nü tam anlamıyla esir aldı. Daha 26. dakikada skor 3-0'a geldi. ikinci yarıda daha rölantide bir oyun ortaya koyan Galatasaray, üç gol daha buldu. Maçı da 6-0 kazanan Galatasaray, 32 puanla 2. sıraya yerleşti. Galatasaray’da Mariano, Marcao, Onyekuru, Sinan ve Ndiaye daha ön plana çıkan isimlerdi. Ankaragücü’nü söylemeye gerek yok.



AKHİSARSPOR-BEŞİKTAŞ: Süper Lig'in ilk yarısını istediği gibi geçiremeyen Beşiktaş, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Yeni transferler Burak Yılmaz ve Mirin'in ilk 11'de başladığı maçta Kara Kartal, Akhisar deplasmanından 3-1'lik zaferle ayrıldı.Maça iki takım da çok hızlı girerken perde muhteşem bir golle açıldı. Ceza sahası dışından inanılmaz bir şut çıkaran Dorukhan , bu sezonun en güzel gollerinden biriyle Beşiktaş'ı öne geçirdi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan siyah beyazlılar ikinci yarıya da fırtına gibi girdi. Quaresma'nın ortasında kafayı vuran Gökhan Gönül skoru 2-0'a getirirken, daha sonra sahne alan Larin farkı üçe çıkardı. Akhisarspor adına Chikalleshi'nin attığı gol ise maçın skorunu belirledi 1-3.

Akhisarspor'dan kural hatası:

Süper Lig'in ikinci devresinin açılışında Akhisarspor-Beşiktaş maçında kural ihlali yapıldı. Ev sahibi Akhisarspor, 21 kişilik maç kadrosunda 13 yabancı bulundurduğu için siyah-beyazlı ekip 3-0 hükmen galip de sayılacak.Akhisarspor adına çok yadırgadık doğrusu bu yanlışı.

 

BURSASPOR-FENERBAHÇE: Süper Lig'de kritik maçta Bursaspor ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk yarısında öne geçen sarı lacviertliler, son dakikada gelen gole engel olamadı ve beraberliğe razı oldu.

 

İlk on dakika içinde, ceza sahasında Soldado'nun vuruşu sonrası Umut Meraş kale çizgisi üzerinden topu çıkardı. Pozisyonun devamında Dirar'ın ortasında kaleye yönelen topu kaleci Muhammed kornere çeldi. Fenerbahçe aradığı golü 20. dakikada buldu. Isla'nın sağ kanattan yaptığı ortada Soldado, nefis bir rövaşata vuruşla topu ağlara gönderdi. Golden sonra Bursaspor Aytaç ile altı pastan çok net bir fırsatı kullanamadı ve ilk devre 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda ev sahibi ekip, topa sahip olarak rakibini baskı altına almaya çalıştı. Pozisyonlar da buldu ama gole ulaşamadı. Fenerbahçe de Ayew ile bir kez gole yaklaştı. Bursaspor aradığı golü son dakikada buldu. Lima'nın ortasında Aytaç kafayla skoru dengeleyen gole imza attı. Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Böylece Fenerbahçe beraberlik serisine devam etmiş oldu.Fenerbahçe’de Sadık, Skrtel, Soldado görevini iyi yapan oyunculardı. Ayew, Dırar, Mehmet Ekici sırıttılar, göz doldurmadılar. Fenerbahçe’nin acilen orta sahaya Tolgay tarzı bir oyuncuya ihtiyacı var, yoksa sıkıntı büyük. Yalnız Cüneyt Çakır’da Fenerbashçe’yi doğramak için elinden geleni yaptı. VAR a gitmesine rağmen Valbuena’ya yapılan faulü ve ofsayttaki oyuncuyu göremedi. Cüneyt Çakır gibi bir hakeme yakışmayacak hareketler. Bursaspor’da ise kaptan Ertuğrul, Umut Meraş, ikinci yarıda Yusuf öne çıkan isimlerdi.

 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:

• Erzurumspor 1 : 2 Konyaspor

• Malatyaspor 3 : 2 Göztepe

• Antalyaspor 0 : 0 Kayserispor

• Alanyaspor 2 : 0 Sivasspor

• Kasımpaşa 0 : 1 Rizespor









HAFTANIN OYUNCUSU: Onyekuru (Galatasaray)



HAFTANIN KARMASI: Kaleci : Gökhan (Rizespor)



Savunma: Gökhan Gönül (BJK) Marcao (GS) Skrtel (FB) Clichy (Başakşehir)



Orta Saha:Ömer Ali (Konyaspor) Dorukhan (BJK) İrfancan (Başakşehir) Onyekuru (GS)



Forvet: Sinan Gümüş (GS) Robinho (Başakşehir) 





HAFTANIN HAKEMİ: Mete Kalkavan (Alanyaspor-Sivasspor maçı yönetimiyle)



HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Abdullah AVCI (Başakşehirspor)



HAFTANIN GOLÜ: SOLDADO (FB)

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı - Yorumcu