SÜPER LİG 14.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

YİĞİDOLAR DOLU DİZGİN GİDİYOR



HAFTANIN TAKIMI: FENERBAHÇE

 

Süper Lig 14.Hafta çarpıcı sonuçlarla geride kaldı.

 

 FENERBAHÇE haftanın açılış maçında Gençlerbirliği karşısında, 5-2 lik skor ve iyi oyunla  adeta şov yaptı. Sarı lacivertliler  Sio’nun şok golüyle geriye düşmesine rağmen çabuk toparlandı ve rakibini bunaltan ataklarla gollere ulaştı. Bunda Gençlerbirliği’nin açık oynamasının da etkisi vardı. Hamza hoca takımına göze hoş gelen, oyunu çirkinleştirmeyen bir oyun oynattı.  Fenerbahçe’nin golcüsü Vedat Muriç,  kısa aralıklarla bulduğu iki golle takımını rahatlattı. Gustavo çok güzel bir gole imza atarken , haftanın  golü genç yıldız Ferdi Kadıoğlu’ndan geldi. Sarı lacivertlilerde defansta  Sadık ve Serdar iyi bir görüntü verdi. Ersun Yanal çakma stoperlerle boşuna zaman kaybettiğini takımına da puan kaybettirdiğini fark etmiştir herhalde. Rodrigues çok istekliydi, Ferdi günün kazanılanı oldu lakin Kruse gol atmasına rağmen bana göre çok kötü. Ozan Tufan da serseri mayın gibiydi sahada.  Fenerbahçe’de maçın adamı Vedat Muriç’ti.

 

 

GALATASARAY, flaş takım Alanyaspor karşısında çok zorlandı. Oyuna iyi başlayan Galatasaray pozisyonlar da buldu. Adem’in golü ofsaytla değer kazanmazken, Belhanda’nın penaltı golüyle öne geçti. El açık olduğu için penaltı haklıydı. Golden sonra ataklarını yoğunlaştıran bu defa Alanyaspor’du. Alanyaspor atakları karşısında Muslera resmen duvar ördü. Hayatının en iyi maçlarından birini oynadı. Alanyaspor’un 28 gol girişimi vardı ve bunların önemli bir kısmı çok ciddi pozisyonlardı. Savunmada Marcao da çok iyiydi. Galatasaray çok zorlansa da kendisi için çok önemli olan üç puanı aldı ve Alanyaspor’a da dur dedi.

 

 

BEŞİKTAŞ, eksik Kasımpaşa karşısında uzatmanın son anlarında güldü ve üç puanı kaptı. Siyah beyazlılar,  Kasımpaşa'yı iki kez geri düştüğü maçta 3-2 mağlup ederek altıda altı yaptı. Bu sezon Sivasspor ile Süper Lig'de beş maçlık galibiyet serisi yakalayan siyah beyazlıların serisi altı maça çıkmış oldu. Uzun süre 10 kişi oynayan Kasımpaşa'ya karşı iki kez geri düşen Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 90+4'te oyuna sonradan giren Umut Nayir attı. Beşiktaş’ın eski futbolcu ve hocası, Tayfur Havutçu'nun Kasımpaşa kariyeri ise eski takımına karşı mağlubiyetle başladı. Kasımpaşa'nın sezon başında kadrosuna kattığı Ricardo Quaresma ile Mustafa Pektemek, eski takımlarına karşı mücadele etti. Portekizli futbolcu Quaresma, Süper Lig'de ilk defa Beşiktaş'a rakip oldu. Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesinde Quaresma lehine tezahüratta bulunarak ahde vefa gösterdi. karşılaşmanın kırılma anı 15. Dakikaydı. Bu dakikada ev sahibi ekip 10 kişi kaldı. Serbest vuruşu hızlı kullanan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz pasını Atiba'ya verdi. Atiba, ceza yayı önünde Hafez'den topu kurtardıktan sonra müdahaleyle yerde kaldı. Maçın hakemi Arda Kardeşler, Hafez'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Son adam olduğu için doğru karardı. Kasımpaşa 75 dakika 10 kişi oynadı. Beşiktaş’a karşı eksik oynamak kolay değil tabii ki, buna rağmen neredeyse bir puanı çıkaracaktı. Beşiktaş’ta günün adamları; Caner, Elneny, Atiba ve Umut Nayir’di.

 

 

Antalyaspor'a konuk olan Trabzonspor, 1-3'lük skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.Trabzonspor, Antalya’da iyi bir oyun ortaya koydu ve haklı bir galibiyet aldı.Maça Sörloth ile golle başlayan bordo mavililerde, diğer iki gol Nwakamae, ve Yusuf Sarı’dan geldi. Antalyaspor’un tek golü eski Trabzonsporlu Celutska’dan geldi. Trabzon’da günün adamları; Sörloth, Sturridge, Nwakame idi.

 

 

BAŞAKŞEHİR, Denizli deplasmanında iki puan bıraktı, hatta Barrow’un son anda direkten dönen topu gol olsaydı mağlubiyetle ayrılacaktı. Visca ve Barrow’la puanlar paylaşıldı.



SİVASSPOR dolu dizgin devam ediyor. Ligin iyi takımlarından Malatyaspor’a karşı muhteşem üçlüsünün (Hakan Arslan, Mert Hakan, Emre Kılınç)  golleriyle 3-1 deplasmanda kazandı, çarpıcı bir sonuçtu.

 

Ligde diğer maçlarda, Göztepe Ankaragücü’nü deplasmanda 3-1 yenerek iyi gidişini sürdürdü. Kayserispor sahasında ağırladığı Rizespor'u Artem Kravets'in 9. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek bu sezonki ikinci galibiyetini elde etti. Konyaspor ile Gaziantep Futbol berabere kaldı.

 

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

 

HAFTANIN OYUNCUSU:

 Vedat Muriç (Fenerbahçe)

 

 

HAFTANIN KARMASI:                

 

 

Kaleci: Muslera (Galatasaray)

 



Savunma: Gökhan Gönül (BJK) Aaron (Sivasspor) Marcao (GS) Caner Erkin (BJK)

 

 Orta Saha: Hakan Arslan (Sivasspor) Mensah (Kayserispor) Serdar Gürler (Göztepe)

  Forvet: Umut Nayir (BJK) Vedat Muriç (Fenerbahçe) Sturridge (Trabzonspor)

 

 HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Rıza ÇALIMBAY

 

Haftanın Hakemi: Alper ULUSOY (Denizlispor-Başakşehir maçı yönetimiyle)

 

 HAFTANIN GOLÜ: Ferdi KADIOĞLU-Fenerbahçe (Gençlerbirliği’ne atılan dördüncü gol)

 

 

Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM