Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu ve Ortaokulu’nun hemen yanında gerçekleştirilen akaryakıt satışı, velilerin güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi. Şuhut Belediyesi ekipleri, ruhsat bulunmadığı gerekçesiyle akaryakıt satışını durdururken, veliler okul çevresindeki akaryakıt depolama ve satış faaliyetinin tamamen sona erdirilmesini istiyor.

Okullar açıldı, akaryakıt satışı yeniden gündeme geldi

Afyon’da eğitim yılının ilk haftası değerlendirildi
Afyon’da eğitim yılının ilk haftası değerlendirildi
İçeriği Görüntüle

2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde öğrenciler ders başı yaptı. İlçenin Kurtuluş Mahallesi Afyon Caddesi üzerinde bulunan Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu ve Ortaokulu çevresinde ise uzun süredir gündeme gelen akaryakıt satışı yeniden velilerin dikkatini çekti. Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulun hemen yanında faaliyet gösteren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait iş yerinde tarım ürünlerinin yanı sıra akaryakıt satışı da gerçekleştirildiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre akaryakıt, kooperatif bünyesinde bulunan depoya tankerlerle getiriliyor. Depolanan yakıtın ise buradan çiftçilere satışının yapıldığı öğrenildi.

Akaryakıt tankerleri cadde trafiğini de etkiliyor

Akaryakıt tankerlerinin kooperatifte bulunan depoya geldiği zamanlarda yakıt boşaltma işlemleri gerçekleştiriliyor. Söz konusu işlemler sırasında okul ve çevresindeki esnafların yoğun olarak bulunduğu Afyon Caddesi’nde trafik yoğunluğu yaşandığı görüldü. Öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde bölgede oluşan hareketlilik, velilerin güvenlik konusundaki endişelerini de artırdı. Veliler, okulun hemen yanında akaryakıt depolanması ve satışı yapılmasının çocukların güvenliği açısından risk oluşturduğunu belirterek, faaliyetlerin okul çevresinden uzaklaştırılmasını talep ediyor.

Şuhut Belediyesi ruhsat vermedi, zabıta satışı durdurdu

Şuhut Belediyesi tarafından söz konusu akaryakıt satış faaliyeti için herhangi bir ruhsat verilmediği öğrenildi. Belediye yetkililerinin, kooperatif yönetimini akaryakıt satışının mevzuata uygun, daha güvenli ve uygun bir alanda gerçekleştirilmesi konusunda daha önce de defalarca uyardığı belirtildi.

Yapılan uyarılara rağmen satış faaliyetinin devam etmesi ve bölgeden gelen şikayetler üzerine Şuhut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kooperatifte gerçekleştirilen akaryakıt satışı durduruldu. Kooperatif yetkililerine, akaryakıt satışının yeniden gerçekleştirilmesi halinde hukuki işlem uygulanacağı yönünde tebligat yapıldığı öğrenildi.

Veliler daha önce CİMER’e de başvurdu

Okulun hemen yanında gerçekleştirilen akaryakıt satışıyla ilgili daha önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) başta olmak üzere ilgili kurumlara çok sayıda başvuru yapıldığı belirtildi. Şuhut Belediyesi ekiplerinin akaryakıt satışını durdurmasının ardından bölgede yaşayan ve çocukları okulda eğitim gören veliler, bundan sonraki süreçte atılacak adımları takip etmeye başladı.

Velilerin talebi: Akaryakıt faaliyeti okul çevresinden uzaklaştırılsın

Veliler, belediye ekiplerinin akaryakıt satışına yönelik müdahalesinin ardından sorunun geçici olarak değil, kalıcı şekilde çözülmesini istiyor.

Okulun hemen yanında, birkaç metre mesafede akaryakıt satışı yapılmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirten veliler, akaryakıt depolama ve satış faaliyetlerinin okul ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölgeden uzaklaştırılmasını talep ediyor.

Veliler, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve okul çevresindeki akaryakıt faaliyetinin tamamen sona erdirilmesini bekliyor.