TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta play off için çok kritik maç Afyonkarahisar Zafer Stadyumu’nda serin bir havada eskiye nazaran daha iyi bir zeminde oynandı.

Afjet Afyonspor maça çok iyi başladı, çok iyi pozisyonlar da buldu. Doğukan’ın altı pastan dışarıya attığı topu gol olarak çok aradık. 25.dakikadan sonra Sivas Belediyespor oyunda dengeyi sağladı. Çok net pozisyonları olmamasına rağmen oyun daha ziyade orta saha futbolu olarak geçti. İlk yarıda iki takım da gol bulamadı.



İkinci yarı gol atanın kazanacağı bir görüntüde geçti. Sivas Belediyespor’un golü neredeyse bağıra bağıra geldi. 18 içinde gol atan oyuncuya kaleci Anıl’dan başka müdahale eden oyuncumuz yoktu. Eşitliği sağlamak için şuursuz bir baskı ortaya koyduk her ne kadar baskıysa da. Kontrataklarla Sivas ekibi etkili olmaya çalıştı. Beklenen gol bir türlü gelmedi maçın son anlarındaki penaltıyı da maçın en kötüsü hakem vermedi açık bir penaltıydı.



Hakem demişken son zamanlarda bu kadar kötü bir yönetim görmedim. Kartlar, takdir hakları, zaman çalmaya müsaade ve daha bir çok konuda  yanlış kararlar vardı. Sivas Belediyespor hakikaten yata yata maçı aldı hiç bu kadar yere yatan takım görmedim. En ufak bir müdahalede hemen kendilerini yere bıraktılar, yatan da kalkmak bilmedi, Akhisarspor spikeri Kadir’in Konyalı oyuncular için dediği gibi, bunlara da Afyon Devlet Hastanesi’nde yer ayırmak gerekiyordu rahat yatsınlar diye. 

İğneyi başkasına batırdık çuvaldızı da kendimize batıralım . Afjet Afyonsporlu oyuncularımızın önemli bir kesimi 3 maçtır çok isteksiz. Serikspor zor yenildi, küme düşmüş Maraş zar zor 1-0 yenildi bu hayati maç kaybedildi.

Ne zaman oynayacaksınız futbolcu arkadaşlar. Deplasmanda 0-3 ten dönüp 4-3 yendiğimiz takımı evimizde bu kadar taraftarın da desteğiyle niye yenemiyoruz, zaman öz eleştiri zamanı, eğer iş işten geçmemişse..
 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu 

[email protected]