Siyasetin gündemi yeni parti çalışmaları ile çalkalanıyor. AK Parti içerisinden 2 yeni parti doğacağı söylentileri yeni yeni alevlenirken, gazeteniz Kocatepe’de bu konu “Enişte” başlığıyla yer almıştı.



Bir Kocatepe klasiği olan Kurtoğlu köşesinde yer alan yazıda şu ifadeler yer verilmişti:



Ülke siyasetinin gündemi: Yeni kurulacak partiler. Kimine göre 1, kimine göre 2 yeni parti kurulacak. Bu partilerin AK Parti içinden çıkacağı ve AK Parti’ye alternatif olma iddiasında olduğu belirtiliyor. Yeni partilerin biz Afyonkarahisarlılar’ı yakından ilgilendiren boyutu ise, her iki oluşumun başında da “eniştelerimiz”in bulunuyor olması. Bir eniştemiz Ahmet Davutoğlu, diğer eniştemiz Ali Babacan… Afyon’da “bir enişteye, bir de hükümete karşı gelinmez” derler ama, bizim enişteler hükümete karşı geliyorlar. Bakalım nasıl olacak?

İşte böyle… Kurtoğlu “Bakalım nasıl olacak?” diye sormuştu. Şimdi pek çok hemşehrimizde bu parti oluşumları ile ilgili merak oluştu. “Afyon’da hareket var mı”, “Kimler işin içinde?” sorularına cevap arıyor herkes.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık bu yeni oluşumlarla ilgili olarak parti tabanına ve seçmenlere mesajlar veriyor. Son olarak Reis, “Hiçbir şehrimizin fitne fücur tacirlerine pirim vermeyeceğine inanıyorum” diyerek safları sıklaştırdı.



***



Afyonkarahisar’da ortaya atılan bazı isimler olsa da bu isimlerin yeni oluşumlarla ilişkileri olmadığı ortaya çıktı. Mesela, tanınmış bir aileye mensup, ATSO’nun eski bir başkanının ismi yeni oluşumla ilgili çokça konuşuldu ama olayın aslı çıkmadı.

Yine yeni parti liderlerinden birisinin akrabası olan bir başka ATSO eski Başkanı ile ilgili de epeyce konuşuldu. Yeni oluşumun Afyonkarahisar ayağı için potansiyel görülen bu saygın işadamımızın da önce akrabası olan genel başkan adayı ile konuştuğu, ona gittikleri yolun doğru olmadığını, yeni bir partiye ihtiyaç olmadığını aktardığı biliniyor. Hatta ismi dönem dönem Belediye Başkan adaylığı için de geçen bu işadamının AK Parti kurmayları ile de görüştüğü, yeni oluşumlarla ilgisinin olmadığını, bu fikri desteklemediğini dile getirdiği belirtiliyor.

Şimdilik yeni partilerle ilgili Afyonkarahisar’da bir hareketlilik yok. AK Parti kurmayları bu çabaları, çalışmaları yakından takip ediyorlar. İlçelerde kıpırdanmalar olsa da bunlar somut adımlar olarak görülmüyor.

“Enişteler” ile ilgili Afyon’daki son durum böyle.



SEZER KÜÇÜKKURT - KOCATEPE GAZETESİ