İnsan hayatı ve sağlığı için verdikleri fedakâr hizmetleri, mesai kavramı gözetmeden gece gündüz görev yapan ve büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızın, 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Bizler kimi zaman canımızı, kimi zaman sevdiklerimizi en aciz ve çaresiz kaldığımız anlarda onlara emanet ediyor ve şifa bulmayı bekliyoruz. Böylesine önemli bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarına yılın bir günü değil her günü saygı duymalıyız.

Her mesleğin kendine göre zorluğu vardır ve her meslek kendince bir önemi hak eder. İnsan sağlığı her şeyin üzerindedir bizler için. Bu sebeple insanların huzurlu ve sağlıklı yaşaması için emek harcayan bir mesleğin çalışanlarının da bu saygı ve hürmeti tam anlamıyla hak ettiklerine inanıyorum.

Vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için çaba gösterirken, bunu sağlayacak sağlık çalışanlarımızın da hakkını, hukukunu gözetmeye azami ölçüde hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Devletimiz bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak başta olmak üzere çalışma ve sosyal şartlarını iyileştirmek adına çalışmalar yapmakta ve sağlık çalışanlarımız her geçen gün daha iyi haklara sahip olmaktadır. Ancak bilmeliyiz ki sürekli değişen ve gelişen sağlık ihtiyaçlarının karşılanması, mevcut sorunların üstesinden gelinmesi, devletin, sağlık çalışanlarının ve toplumun, işbirliği ve anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabilecektir.

Ülkemizin dört bir köşesinde, insan hayatını her türlü menfaatin üzerinde tutarak fedakârca hizmet veren, günün 24 saati kesintisiz verilen sağlık hizmetlerinde emeği, katkısı olan sağlık çalışanlarına başarılar diliyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik ediyorum.