ÖZGÜR ÖZEL'DEN YENİ PARTİ İDDİALARINA NET YANIT!

CHP'lilere Seslendi: "Kimse İstifa Etmesin"

- Yeni parti kuracakları iddialarına yanıt veren Özel: "Yeni bir parti kurma durumumuz yok."

- İstifa etmeyi düşünen partililere çağrı yaptı: "Kimse ayrılmasın, biz bu sorunu bir şekilde hallederiz."

- Kılıçdaroğlu'na seçim mesajı: "Kılıçdaroğlu'nun seçimle gelmediği bir partiyi yönetmeye kalkmayacağını ümit ediyoruz."

CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararının ardından sular durulmazken, gözlerin çevrildiği Özgür Özel'den Manisa'da çok çarpıcı açıklamalar geldi. Özel, bayram namazı çıkışında kendisine yöneltilen "Yeni parti kuracak mısınız?" sorusuna yanıt verirken, istifa etmeyi düşünen CHP'lilere de kritik bir çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki genel merkez krizi ve kurultay tartışmaları bayram sabahına da taşındı. Kurban Bayramı namazını memleketi Manisa'daki tarihi Hatuniye Camisi'nde kılan CHP Genel Başkan Adayı ve TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, namaz çıkışı vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özel'in açıklamaları, günlerdir kulislerde konuşulan "yeni parti" senaryolarına ve parti içi ayrılıklara net bir cevap niteliği taşıyordu.

"Yeni Parti Kurma Durumumuz Yok!"

Gündemin en çok merak edilen sorusu olan "Yeni bir parti kuracak mısınız?" sorusuna kesin bir dille yanıt veren Özgür Özel, kapıları kapattı. Özel, "Şu aşamada kimsenin ayrılmasına gerek yoktur. Yeni bir parti kurma gibi bir durumuz yok" diyerek mevcut yapı içinde mücadeleye devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Partililere Kritik "İstifa Etmeyin" Çağrısı

Krizin derinleşmesiyle birlikte partiden istifa etmeyi düşünen ve ayrılık kararı alan partililere de seslenen Özel, sükûnet çağrısında bulundu. Özel, "İstifa edelim diyenler var. Kimse partisinden ayrılmasın, istifa etmesin. Biz bu sorunu bir şekilde hallederiz" ifadelerini kullanarak tabana güven aşıladı.

"Kılıçdaroğlu'nun Seçimsiz Yönetmeyeceğini Ümit Ediyoruz"

Özgür Özel, açıklamalarının devamında parti içi seçim talebini yineleyerek eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir mesaj gönderdi. Özel, "Bizim partimizde bir an önce seçimin yapılmasını istiyoruz. 81 il başkanımız, bütün üyelerimiz, herkes seçim diyor. Kılıçdaroğlu'nun seçimle gelmediği bir partiyi yönetmeye kalkmayacağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'in bu açıklamaları, bayram sonrasında CHP içindeki hareketliliğin sandık ve kurultay talepleri etrafında şekilleneceğinin en önemli göstergesi oldu.

Milletvekili Olgun’dan Kurban Bayramı Mesajı
Milletvekili Olgun’dan Kurban Bayramı Mesajı
İçeriği Görüntüle