İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ailesiyle birlikte geçirdiği ağır trafik kazasının ardından tedavi sürecini tamamlayarak yaklaşık üç hafta sonra yeniden görevinin başına geçti. Mısırlıoğlu’nun sağlığına kavuşması dolayısıyla İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binası önünde teşkilat mensuplarının katılımıyla dualar edildi ve adak kesildi. Sağ salim kurtulmanın şükrünün paylaşıldığı programın ardından Mısırlıoğlu, parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
“Roket Gibi Geldi, Bize Çarpti”
Çay ilçesindeki bir düğün merasiminden ailesiyle birlikte Afyonkarahisar'a dönerken yaşadıkları kaza anını anlatan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bir kavşakta kırmızı ışık ihlali yapıldığını ifade etti. Çarpışmanın şiddetini dile getiren Mısırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Bize yeşil yandığında yola çıktık; ancak sol taraftan roket gibi gelen kiralık bir otomobil, frene dahi basmadan yaklaşık 170 kilometre hızla aracımıza vurdu. Çarpmanın etkisiyle savrulduk, bariyerlere çarptık. Aracın içinden adeta sürünerek çıktık; büyük bir can pazarı yaşadık. Çok şükür eşim, oğlum ve ben bu ağır kazayı atlattık.”
“Afyonkarahisar Bu Zor Günümüzde Tek Yumruk Oldu”
Tedavi sürecinde şehirde geniş bir dayanışma sergilendiğini belirten Mısırlıoğlu, siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin destek veren herkese teşekkür etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlara şükranlarını sunan Mısırlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu süreçte siyasi ayrılıkların bir kenara bırakıldığını, acıda ve kederde bir arada olabildiğimizi gördük. 750 bin hemşehrimizin dualarını ve desteğini hissettik. Bu dayanışma acımızı dindirdiği gibi memleketimiz adına umutlarımızı da yeşertti. En büyük kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ve Afyonkarahisarlı olmaktır.”
Toplantıda geçmişte birlikte siyaset yaptığı isimleri de anan Mısırlıoğlu, İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde beraber yol yürüdükleri kurucu il başkanını vefatının dördüncü yıl dönümünde rahmetle andı.
“Türkiye Bir Parti Devleti Değildir”
Kaza sürecine ilişkin değerlendirmelerinin ardından ülke gündemine ve yönetim anlayışına değinen Mısırlıoğlu, liyakat ve adalet vurgusu yaptı. Devletin tüm vatandaşlara eşit mesafede durması gerektiğini kaydeden Mısırlıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Memleket hepimizin; biz bir parti devleti değil, Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. 'Bizim verdiğimiz kadar yetinin, önünüzü açtığımız kadar konuşun' anlayışını kabul etmiyoruz.”
İYİ Parti kadrolarının sorunlara çözüm üretecek programlara sahip olduğunu ileri süren Mısırlıoğlu, iktidara gelmeleri durumunda altı ay içerisinde vatandaşların huzur ve refahını artıracak adımları atabileceklerini savundu.
“Denetimsizliğin Faturasını Vatandaş Ödememeli”
Gündemdeki finansal mağduriyetler ve kamu kurumlarının denetim sorumlulukları hakkında da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mısırlıoğlu, denetim eksiklikleri karşısında hesap verme mekanizmasının işletilmediğini iddia etti. Mısırlıoğlu, konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Ortada kamu gözetiminde yaşanan nitelikli mağduriyetler varken bir kurum müdürünün, denetim şefinin ya da üst düzey yöneticinin istifa etmediğini görüyoruz. Mağdur olan yine vatandaş oluyor.”
“Ucu Kime Dayanırsa Dayanısın Hesap Sorulmalı”
Kamu zararlarının devlet bütçesinden karşılanmasına karşı çıktığını belirten Mısırlıoğlu, sorumluların bizzat hesap vermesi gerektiğini dile getirerek konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ortada bir suiistimal ve tezgâh varsa, ucu kime dayanırsa dayanısın ortaya çıkarılmalı ve hesap bu tezgâhı kuranlardan sorulmalıdır. Devletin kasasından değil, sorumlulardan bu bedel tahsil edilmelidir.”
Teşkilat üyelerinin geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve basın mensuplarının sorularının yanıtlandığı toplantının ardından Mısırlıoğlu, il başkanlığındaki mesaisine resmen başladı.


Next











