İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mısırlıoğlu, artık gerçek gündemden bahsedilmesi gerektiğini belirterek, “Gübre yüzde 500, besi yemi yüzde yüz on zamlanmış” dedi.

 

Başkan Mısırlıoğlu Basın toplantısına Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş İsmet Can Yıldız’a ve arkadaşına Alllah’tan rahmet , ailelerine başsağlığı dileyerek başladı .Başkan Mısrılıoğlıu “ Ayrıca Afyonkarahisarlı evladımız Meryem Betül Çavdar, Rus rakibini 14-7 yenerek Paratekvando Şampiyonasını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Bizleri gururlandıran, Meryem Betül Çavdar'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HANGİ SAVAŞTAN BAHSEDİYORSUN

İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu “Sayın Uluçay geçtiğimiz Pazar günü kendi partisinin ilçe başkanları ile bir toplantı gerçekleştirmiş. Bu toplantıda, normal bir siyasi çalışma olarak düşünürseniz ilçe başkanları ile durum değerlendirmesi yapıp, öz eleştirilerini yapıp, eksiklerini yanlışlarını tespit edip, hatalarını düzeltme noktasında bir planlama yapılır, yapılması gerekende budur. Bu siyasi partinin içişleri ile ilgili bir toplantı. Ancak Sayın Uluçay ilçe başkanlarına bu yukarıda bahsettiklerimi konuşmak yerine, müflis esnaf mantığı ile tükenmiş, iflas etmiş siyasetini, içine düştüğü iktidar kaybediyoruz korkusu ile kendisini İYİ Parti olarak nasıl korkutmuşsak, o şok ile ülkenin bir savaş halinde olduğunu Recep Tayyip Erdoğan’a karşı büyük bir mücadele olduğunu anlatmış. Uluçay’a buradan soruyorum, hangi savaştan bahsediyorsun. Vatandaşımız sizin yönetemediğiniz ekonominin ağırlaşan şartlarından bunalmış, geçim savaşı veriyor ondan mı bahsediyorsun, yoksa Sayın Cumhurbaşkanının sarayına karşı dışardan, içerden bir savaştan mı bahsediyorsun” dedi.

MİLLETİN GERÇEK GÜNDEMİNİ ÖRTBAS ETMEYİN
“Sizin çiçeği burnunda yeni atamış olduğunuz Hazine ve Maliye bakanı, ne içerden ne de dışardan ülkemiz ekonomisine bir müdahale yoktur dedi. Siz ilçe başkanlarına hitaben söylemiş olduğunuz savaş ne savaşıdır.” diyen Başkan Mısırlıoğlu ”Böylesi bir ortamda kardeşlik ilişkilerimize ve birlik beraberliğimize zarar verecek ayrıştırıcı sözleri sarf etmenizden şunu anlıyoruz ki siz gemileri yakmışsınız, iktidardan gideceğinizden kesin gözeyle bakıyorsunuz. Bizden sonrası tufan mantığı ile hareket ediyorsunuz. Sayın Uluçay milletimizin savaşı geçim savaşıdır. Milletimizin gerçek gündemini böylesi ucuz siyasetinizle ört bas edemezsiniz. İYİ Parti iktidara gelirse terör örgütü üyelerini dışarı çıkaracaklar, FETÖ’cüleri salıverecekler demişsin, geç bu martavalları Uluçay, sizin iktidarınızdan bahsediyorsun galiba, kendini muhalefet partisi il başkanımı sanıyorsun. Bu dediklerini sizin iktidarınız döneminde bu millet gördü. Mesela eline Türk askerinin kanını bulaştırmış köpekleri Habur’da çadır mahkemeleri kurarak jet hız ile yargılayıp af eden sizsiniz. Onlarla birlikte şarkılar türküler eşliğinde halay çekip meyri meyri diye ağlayanda sizsiniz. Bu millet unutmadı bu rezil görüntüleri Sayın Uluçay. Fetö’ye gelince sizin dönemizde pik yaptı, sizin döneminizde FETÖ borsası oluşturuldu. Bu borsaya parası olan fetö’cüleri aldınız ve itirafçı adı altında salıverdiniz. Parası olmayan çaycı, çorbacı, gazozcu FETÖ’cüleride hapiste tutup güya Fetö ile mücadele ediyorsunuz.” diye ifade etti.

YÜZDE YÜZ ON ZAMLANMIŞ
Başkan Mısırlıoğlu”Hadi ordan, sevsinler sizin Fetö ile mücadelenizi. Sizin gücünüz fakir fukaraya yetiyor. Sen anlat bakalım bu millete, heyecanlı oluyor. Mesela, 20 yıl evvel kendi kendine yetebilen bir ülke tarımını devir aldınız bu gün samandan buğdaya, yemeklik yağdan, ete varıncaya kadar temel gıda maddelerini ithal eder duruma getirdiniz ülkeyi. Mesela, öğrenim kredisi alan öğrencilerin bu krediyi ödediklerindeki faiz oranını anlat. İğneden ipliğe yağmur gibi gelen zamları anlat. Mazotun litresinin 11 TL olduğunu anlat. Fakirin sobasında ısınma için  kullandığı kömürün 6 ayda nasıl yüzde 200 artığını anlat. Gübreyi anlat yüzde 500 zamlanmış. Besi yemini anlat yüzde yüz on zamlanmış. Fakirin karının doyurduğu, ekmeğini ürettiği unun fiyatının nasıl yüzde 200 artığını anlat. Ayçiçek yağının nasıl yüzde 300 fiyatının artığını anlat. Hani şu fabrikasını sattığınız şekeri anlat. Daha sayayım mı? “ dedi.