CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bir açıklama yaparak AK Parti’nin yaptırdığı son anketi değerlendirdi.
İŞTE GÖRGÖZ’ÜN AÇIKLAMASI
“AKP dış politikada yaptığı yanlışlarla Türkiye’ye itibar kaybettirirken, içeride de kendisi hızla erimekte, itibar ve güven yitirmektedir.
Bunlar bizim yaptırdığımız anketler değil. AKP’nin kendisinin yaptırdığı ya da bağımsız kuruluşların yaptığı anketlerdir.
Başbakanın kendisi dahi bu sonuçlara şaşırmış vaziyette. AKP oyları bugün yerel seçim olsa yüzde 45’in altına doğru inerken, partimizin oyları yüzde 31’un üzerine doğru ilerlemektedir.
BUGÜN SEÇİM OLSA
AKP
:
% 44,9
CHP
:
% 31
MHP
:
% 14,3
BDP
:
% 5,7
DİĞER
:
% 4,1
AKP’nin Başkanlık sistemi önerisi konusunda da halkımızın büyük çoğunluğu bizim gibi düşünmektedir. AKP’nin kendi yaptırdığı anketin sonuçları medyada yer aldı. Sayın Başbakan sıkça bu anketleri yineletiyor.
Başkanlık sistemine onay vermeyenler, olumsuz bakanlar yüzde 52’nin üzerinde. Yüzde 53 dolayında.
Sayın Başbakan geçtiğimiz hafta Siirt’te idi. Sayın Başbakanın siyasi hayatı açısından Siirt çok önemli biliyorsunuz. Ancak ortaya çıktı ki Siirt’te bile Başbakana, AKP’ye ilgi yok! Adıyaman’dan, Mardin’den, Elazığ’dan ve diğer çevre illerden otobüslerle partilileri Siirt’e taşıdılar.
BAŞBAKAN SİİRT’TE 45 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI. AÇILIŞINI YAPTIĞI TESİSLERDEN SADECE 250 DAİRELİ TOKİ KONUTLARI YENİ YAPILMIŞTIR. DİĞER 44 TESİS AYLARDIR, BAZILARI YILLARDIR HİZMET VEREN, DAHA ÖNCE AÇILMIŞ, TAMAMLANMIŞ TESİSLERDİR!
Siirt CHP İl Başkanımızın açıklamalarını, parti örgütümüzün başarılı bir çalışma yaparak tek tek ortaya çıkarttığı gerçekleri gazetelerde okumuşsunuzdur.
O yüzden halk artık bunları görüyor, inanmıyor, AKP’den uzaklaşıyor. Siz 45 tesis açtım diye televizyon ekranlarından Siirt dışındaki Türkiye’yi kandırabilirsiniz. Ama Siirt’i kandıramazsınız. İşte hepsi çıktı ortaya. Açılmış tesisleri bir daha açıyorlar.
Bu “Toplu açılış” ya da “Toplu kurdele kesme” törenleri AKP’nin sıkça uyguladığı bir siyasi taktik. Bu taktiği çoğu yerde yapıyorlar. Van’da yaptılar, Kayseri’de yaptılar. Yüzlerce tesis açılışı diye bakanlar tespih tanesi gibi dizilip, Başbakanla birlikte metrelerce kurdele kestiler.
Sonradan ortaya çıktı ki, tıpkı Siirt’teki gibi bunların hepsi faal olan, çalışmakta olan, hizmet vermekte olan, aylar önce açılmış, bazıları yıllar öncesinden faaliyette olan tesisler, binalar vs.
Halkımızın bu ve bunlara benzer gibi göz boyamaya yönelik çalışmalara karnı tok. AKP Hükümeti’nin kaçacak bir yeri kalmamıştır. Ülkemizin insanları, siyaset yapma becerisini yitiren bu iktidara bir daha prim vermeyecektir.