Farkında olsak da olamasak da hayatlarımızın başrolündeyiz. Hayat boşluk kabul etmez. Bir boş bırakırsak başrolümüzü birileri doldurur lakin taklitler aslını aratır. Olmak cesareti diyorlar buna. Paul Tillich der ki , “ölmekten korktuğumuz kadar yaşamaktan da korkuyoruz” .  İnsan kaderinin kurbanı değil yazarıdır diye düşünenlerdenim. Bu düşünce insana  hem umut hem sorumluluk yüklüyor.

Eğer bu doğruysa kaderimin “sınırlı sorumlu” da olsa  mimarıyım, heykeltraşıyım .  Kurban değil “sınırlı kudret” sahibiyim. “Bu dünyadan bir Kadriye geçti, iyi insandı” desinler isterim. Çaba bizden tevfik (Allah’ın yardımı, Allah’ın, kulunun fiilini rızâsına ve muhabbetine uygun kılması, kulunu irâde ve rızâsına uygun işler yapmaya muvaffak kılması) Allahtan derler. Her çabalayan başarıyı yakalayamaz ancak başaranlar çabalayanlardan çıkar. Yani geleceğimizi yazarıyız. Ömrümüzü ve geleceğimizi hergün  ilmik ilmik, harf harf, adım adım, ders ders  örüyoruz. Şu an geçen ömrümüzün en yaşlı kalan ömrümüzünse en genç anındayız . Hep geleceğe yürüyoruz.


Afyonkarahisar’ın en güçlü ve aktif markası Afyon Kocatepe Üniversitesidir. Çünkü burada Türkiye’nin her ilinden,  dünyanın 64 ülkesinden genç geleceğini yazıyor . 33.000 öğrencisi ve mezunları marka elçileridir.   Tarihin yazıldığı toprakların üzerinde gelecek nefes alıyor Afyon Kocatepe Üniversitesinde*. O son yumruğun, Büyük Taaruzun 100.yılındayız. “ilk hedefiniz”  emri bu topraklardan verildi. “Ülkemizin geleceğini yazmaya biz talibiz” diye haykıran dev gibi bir şerh düşüldü tarihe.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Marşı

Kocatepe gökte bayrak
Tarihe bak aç bir yaprak
Şehitlerle kucaklaşmış
Bu topraklar kutsal toprak

Kocatepe canımsın sen
Bayrağımda kanımsın sen
Ay yıldızla bütünleşmiş
Unutulmaz anımsın sen

Kocatepe hür düşüncem
Kocatepe Üniversitem

Karahisar Afyon ilim
Sevgi sevda yüklü dilim
İlim irfan yuvasında
Tutulan yol müspet ilim

Kocatepe sözümsün sen
Ufka bakan gözümsün sen
Atatürk'ün emaneti
Hayat veren özümsün sen

Kocatepe hür düşüncem
Kocatepe Üniversitem



* Afyon Kocatepe Üniversitesi; 13 fakülte, 5 enstitü, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı ve 14 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretime devam etmektedir.