Maden Firmalarına Kritik Uyarı: Ruhsat ve Rehabilitasyon Bedelleri İçin Bugün Son Gün!
Maden Mühendisi ve Maden Danışmanı Nurettin Duman, maden firmalarını yakından ilgilendiren kritik bir uyarıda bulundu. Duman, 2026 yılı maden arama ve işletme ruhsat bedelleri ile rehabilitasyon bedellerinin ödenmesi için belirlenen son tarihin bugün (2 Şubat 2026) olduğunu hatırlattı.
Ödemeyenler İçin Risk Büyük: Ruhsat İptali Kapıda
Konuyla ilgili maden danışmanlık web sitesi üzerinden bir duyuru yapan Nurettin Duman, süreci kaçıran firmalar için cezai yaptırımların ve ek sürelerin detaylarını paylaştı. Duman açıklamasında, "Bu tarihe kadar ödenmeyen ruhsat bedelleri, 30 Haziran 2026 tarihine kadar gecikme faizi ile ilgili bankalara ödenebilecektir. Ancak 30 Haziran 2026 mesai bitimine kadar ruhsat bedeli ödenmez ise ruhsatlar iptal olacaktır" ifadelerini kullandı.
Hatalı Ödeme ve Mağduriyet Uyarısı
Firmaların yanlış işlem yapmaması ve mağduriyet yaşamaması adına ödeme yöntemine de dikkat çeken Duman, şu adımların izlenmesi gerektiğini belirtti:
"Doğru bedellerin yatırılması için internet üzerinden 'E-Maden > E-Maden Sayfam > Mali Yükümlülüklerim' kısmındaki mali dökümlerde çıkmış olan 2026 yılı ruhsat ve rehabilitasyon bedeli tahakkuk numarasına göre ödeme yapılması gerekmektedir."
BİLGİ VE DETAY İÇİN
Nurettin Duman
Maden Mühendisi
Maden Danışmanlık
#Maden #RuhsatBedeli #MadenMühendisi #NurettinDuman #AfyonHaber #SektörHaberleri #MadenDanışmanlık #MadenDanışmanı



