LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

 

SÜPER LİG 4.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ



LİGDE ANADOLU RÜZGARI ESİYOR





 

HAFTANIN TAKIMLARI: MALATYASPOR-ALANYASPOR







Süper Lig bu hafta da sürpriz ve çarpıcı sonuçlara sahne oldu. Fenerbahçe liderlik için çıktığı Alanyaspor maçında, çakma savunmasının ve kalecisinin hatalarıyla 3-1 mağlup oldu. Beşiktaş, Gaziantep’te hiç beklemediği bir sonuç aldı. Vida’nın atılmasıyla zor bir maç geçiren Kara Kartal, Gazişehir’e 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Falcao’lu Galatasaray, Kasımpaşa engelini yıldız transferinin golüyle geçmesini bildi. Trabzonspor, Gençlerbirliği’ne evinde iki puan bıraktı. Malatyaspor, Ankaragücü’nü kendi evinde 4-0 la bozguna uğrattı. Konyaspor, ilk haftaların flaş takımı Denizlispor’u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Rize ile Göztepe yenişemedi. Başakşehir, Sivas karşısında 1 puanla yetindi. Maçların ayrıntılarına geçelim:







GALATASARAY- KASIMPAŞA: Galatasaray milli maçların ardından çıktığı ilk maçta Kasımpaşa'yı dünyaca ünlü yıldızı Falcao'nun attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Galatyasaray gslbiyetine karşın Kasımpaşa karşısında istediği baskıyı kuramadı. Falcao ile birkaç pozisyon bulan ev sahibi, aynı oyuncunun şans golüyle galip geldi. Ömer Bayram’ın pasına vuruşunda, top Ben Youssef’e çarparak filelere gitti. Kasımpaşa’da Q7 liderliğinde GS kalesini yokladı yalnız gol bulamadılar. Belhanda’nın maçta çenesi kırıldı ve bir süre sahalardan uzak kalacak. İki taraf da oyun kalitesi olarak vasatı aşamadı.







GAZİŞEHİR-BEŞİKTAŞ: Gazişehir'e konuk olan Beşiktaş, bir çok olaya sahne olan maçtan 3-2 mağlup ayrıldı. Maçın henüz 6. dakikasında rakibini ceza sahasında indiren Vida, kırmızı kart görürken Gazişehir de penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Twumasi de Gazişehir'i soyunma odasına 1-0 önde götürdü. Bu yarıda ev sahibi erkip inanılmaz goller kaçırdı. Özellikle Kayoude saç baş yoldurdu kendi taraftarına. 2. yarıda ise kelimenin tam anlamıyla nefesler kesildi. Beşiktaş, beraberlik golü için devreye hızlı başlasa da, Güray Vural'ın şık golüyle Gazişehir farkı ikiye çıkardı. Son onbeş dakikaya girdiğimizde, girdiği ikili mücadelenin ardından birbirine dirsek ve tekme atan Elneny ve Kayode, karşılıklı kırmızı kart görünce Gazişehir 10, Beşiktaş 9 kişi kaldı. 83'te oyuna giren Umut Nayir, saniyeler sonra Beşiktaş'ı umutlandırırken bir dakika sonra sahneye çıkan Atiba kafayla skoru 3-2'ye getirdi. Mücadelenin sonuna eklenen 9 dakika Kara Kartal'a gol için yeterli olmayınca nefes kesen maç Gazişehir'in 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. Vida ve Elneny Beşiktaş’ı yaktılar, sadece bu maç için değil, önümüzdeki zorlu maçlar için de defans bloğu zarar gördü ve tehlike çanları çalmaya başladı. Gazişehir’de günün öne çıkanları; Güray, Oğuz ve Kana Bıyık oldular.







ALANYASPOR-FENERBAHÇE: Haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Alanyaspor'a 3-1 mağlup oldu. Deplasman takımı başlarda baskı kurmya çalıtı, ev sahibi ekip de rakibe presle baskıyı kırdı. İki tarafın gol girişimleri sonucu, dakikalar 40’ı gösterirken FB, Tolga Ciğerci'nin plase golüyle öne geçti. Alanyaspor, 45+3'te kaleci Altay’ın büyük hatası sonucu, Cisse'nin golüyle devreye 1-1'lik eşitlikle girdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Alanyaspor, devrenin henüz ilk saniyelerinde bu defa çakma stoper Jailson’un büyük hatası sonucu yine Cisse'nin golüyle 2-1 öne geçti. Akdeniz ekibi, golden sonra da etkili oyununu sürdürürken, bu defa hata yapama sırası Ozan Tufan’daydı. Bu hatasını affetmeyen Junior Fernandes, skoru 3-1'e getirdi. Ferdi Kadıoğlu, Alper Potuk ve Mevlüt Erdinç'i oyuna sürerek gol arayan Ersun Yanal'ın bu hamleleri de sonuç vermeyince Alanyaspor zorlu maçtan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla 4'te 4 yapan Aytemiz Alanyspor, 12 puanla 4. haftayı da lider kapattı. 7 puanda kalan Fenerbahçe ise 3. sırada yer aldı.

Ersun Yanal’ın çakma savunması bu maçta patladı.Zanka dışında hiçbiri orijinal yerinde değil. Harun Tekin varken kaleci Altay’da bu takımın birinci kalecisi olamaz. Orta saha yeterli direnci gösteremedi. Alanyaspor iyi pres yaptı ve rakibi hataya zorlayarak istediği galibiyeti aldı. FB açısından bu mağlubiyetin baş sorumlusu Ersun Yanal’dır. Daha sonra; kaleci Altay, Jailson ve Ozan Tufan’dır. Alanyaspor’da maçın adamları Cisse ve Fernandez’di.







TRABZONSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ: Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında iki kez öne geçtiği maçta sahasında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı. Bordo mavili ekip, bu sezon 4. hafta sonunda 3. beraberliğini aldı. Flaş transferi Daniel Sturridge, 69. dakikada Donis Avdijaj'ın yerine oyuna girdi. Novak’ın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçenj ev sahibi ekip, konuk Gençlerbilriği’nin, ilk yarı sonunda Stancu’nun golüyle beraberliği sağlamasıyla devreye eşitlikle girdi.

İkinci yarıda, Nwakaeme'yi düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı, Sörloth, kaleci Ertaç’ın ters köşesinden topu filelere göndererek takımını tekrar öne geçirdi: 2-1. Son altı dakikada Gençlerbirliği, tekrar beraberliği yakaladı. Kaptan Sessegnon'un yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndermesiyle maça tekrar eşitlik geldi: 2-2. Karşılaşmanın klan dakiakalrında başka gol olmadı ve maç 2-2 eşitlikle sona erdi. Ev sahibi 3. Beraberliğini alırken, bir sezon aradan sonra Süper Lig'e geri dönen Gençlerbirliği ise bu sezon ki ilk puanını Trabzon deplasmanında almış oldu.







SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:







• Başakşehir 1 : 1 Sivasspor

• Gazişehir FK 3 : 2 Beşiktaş

• Antalyaspor 2 : 2 Kayserispor

• Ankaragücü 0 : 4 Yeni Malatyaspor

• Rizespor 0 : 0 Göztepe

• Denizlispor 0 : 1 Konyaspor











HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Serkan (Konyaspor)

 



Savunma: Oğuz Ceylan (Gazişehir) Robin Yalçın (Malatyaspor) Kana Bıyık (Gazişehir) Nsakala (Alanyaspor)

 



Orta Saha: Feghouli (GS) Guilherme (Malatyaspor) Fernandez (Alanyaspor) Güray Vural (Gazişehir)

 



Forvet: Cisse (Alanyaspor) Yatabare (Sivasspor)









HAFTANIN OYUNCUSU : Guilherme (Malatyaspor)

 



HAFTANIN HAKEMİ: Halil Umut Meler (Gazişehir-Beşiktaş maçı yönetimiyle)

 



HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Sergen YALÇIN (Malatyaspor)

 



HAFTANIN GOLÜ: Guilherme (Ankaragücü’ne uzaktan attığı gol)

 





Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM