Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde koronavirüs geçirenlere birinci doz Kovid-19 aşısı olup, ikinci doz aşı randevusu bulunanların randevularının iptal edildiğine ilişkin açıklamada bulunmuştu. Yeni alınan kararla, Kovid-19 geçirenlere ikinci doz aşı uygulaması yeniden başladı. Karar yurtdışına çıkış için gerekli aşı kartı zorunluluğu nedeniyle alındı.

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulunun kararı doğrultusunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) geçiren kişilere iki doz yerine tek doz Kovid-19 aşısı yapılması kararı almıştı. Kararda değişikliğe gidilerek seyahat için şart olan aşı kartı nedeniyle Kovid-19 hastalığını geçirenlere de ikinci doz aşı uygulanmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vatandaşlarımız hastalığı geçirmiş olsalar da iki doz aşı yaptırarak da aşı sertifikasını oluşturabilirler'' açıklamasında bulundu.

Daha önce hastalık geçirenlerin aşıyı bekleme süresi 6 aydan 3 aya düşürülmüş, bu kişilere tek doz yapılması kararlaştırılmıştı.