Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarını sürdürüyor.

İl Başkanlığı binasında Mehmet Kocacan’ın idaresinde gerçekleştirilen toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri açıklandı

MHP’nin haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan, yeni yönetim kurulu üyeleriyle MHP’nin siyasi ülkülerine, ideallerine devam edeceklerini belirterek, Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Mahmut Koçak’la hiçbir şekilde görüşmelerinin olmadığına dikkat çekti.

Amaç daha verimli çalışmak

İl başkanlığında bayrak değişimi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İl Başkanı Mehmet Kocacan, yeni vizyonla Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi ülkülerine, ideallerine devam edeceğini dile getirdi. Kocacan şöyle devam etti; “Kimseye husumetimizden değil ama ileride siyaseten gireceğimiz yerel seçimlerden dolayı böyle bir karar aldık. Yeni yönetim teşekkülü tamamıyla genel merkezimizin tasarrufuyla il başkanı olarak tarafıma liste tebliğ edilmesi üzerine dikkate aldığım ve üzerinde yaptığım çalışma sonrası oluşturulan bir listedir. Bu listede bulunan arkadaşlarımızın 14’ü eski yönetimden arkadaşlarımızdır. İl genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi ve ilçe ve belde belediye başkanlarına aday adayları arkadaşlarımızdan da 11 kişi vardı. Toplamda 25 kişi olan bu listede ileriki siyasi süreçte herhangi bir tekraren yönetim oluşturulma kaygısı yaşanmaması amaçlı daha verimli çalışma içerisinde olması düşüncesinden dolayı yeni listemiz oluşturulmuştur.”

“Genel merkezle istişare edilmeden verilen kararlar geçersizdir”

 Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan Başkan Kocacan, mecliste ilk önce verilen ‘evet’ dilekçesinin genel merkezi kararının dışında olduğunun altını çizdi. Genel merkezle istişare edilmeden verilen kararların asla geçerli olamayacağını vurgulayan Kocacan; “Dün malum medyaya düşen olayda yaşa takılan emeklilikle ilgili MHP gurubunun öncelikle önerge vermiş olduğu evet dilekçesinin arkasından komisyon kurulmaması amaçlıda Cumhur İttifakı dediğimiz ittifakta 2023’e kadar genel başkanımızın söz verdiği gibi duruşumuzu net sergilemişizdir. Milliyetçi Hareket Partisi gurubundaki arkadaşlarımızın buna evet demişliği bile olsa genel merkezle istişare edilmeden verilmiş kararlar asla geçerli değildir. Devlet Bey’de bu konuda yaşa takılan emeklilik siteminde ekonomik olarak Türkiye’yi zora sokacağı için bir sonraki döneme bırakılmasında fayda görmüştür. Yoksa bizim bu konuyla ilgili hiçbir bilgimiz yok değildir. Devletin istiklali, istikbali ve bekası açısından neyin ne zaman nerede alınmasının ehemmiyeti ve önemi vardır. Yapılan yegâne şey devletin bekası, milletin esenliği ve selametidir. Emeklilikle yaşa takılanlarla ilgili Devlet Bey’in vermiş olduğu söz önemlidir. Ne zaman nerede doğrunun yapılacağı tamamen kendisinin inisiyatifindedir. Biz de siyasete bakarken devlet Bey’in kendi duruşuyla fikriyle ülküsüyle her türlü siyasi argümanıyla yanındayız” dedi.

Bize intikal eden bir şey yok

Belediye Başkan aday adayı Mahmut Koçak’la hiç görüşmediğini dile getiren Kocacan, “Ne bir telefon görüşmem, ne şahsi bir fikir alış verişim olmamıştır. Ancak arkadaşımızın bu konuda bir tevazusun varsa önce genel merkezle görüşmesini daha sonra diğer aday adayı arkadaşlarımızla oraya başvurmasını söylerim. Bize şuana kadar intikal etmiş her hangi bir şey yok” dedi.