Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan parti binasında düzenlediği haftalık basın toplantısıyla ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi. Basın toplantısına İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün’de katıldı. Basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Kocacan, “24 Temmuz 1908 yılında basıda sansürün kaldırılmasıyla basın özgürlüğü elde edilmiş oldu. Basının demokrasilerimizdeki önemi 15 Temmuz da bir kez daha görülmüş oldu. 15 Temmuz da elbiselerinin Türk ordusu olduğu ama içindekilerin ise tamamen vatan haini olduğu kendi vatandaşlarımızın mermerlerini kendi vatandaşlarımıza sıkıldığı bir dönemde basının acil tetiklenmesiyle vatandaşlarımızın sokağa dökülmesiyle büyük bir badire atlatılmış oldu. İşte bu durumdan dolayı basınımızın temsilcilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını tekrar kutluyorum” dedi.



Türkiye ile Suriye sınırı arasında oluşturulacak olan tampon bölge ile ilgili görüşlerini de aktaran Başkan Kocacan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD ile birlikte Suriye de güvenli bölge oluşturmaya çalışıyor. Buradaki güvenli bölgenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizim Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyfendinin daha önce birçok kez gündeme getirdiği artık sınırlarımızın mayınların temizlenmesiyle boş kaldığını buraların tampon bölge haline getirilmesi gerektiğinin beyanı vardır. Türkiye’nin şuanda Suriye sınırında derinliği 32 km’den az olmamak kaydıyla, uzunluğu ise yaklaşık 800 km’ye varan bir hatta güvenli bölge oluşturulması çabası var. Amerika’nın burada oyalama hareketlerinin içinde olduğu aşikardır. Devlet büyüklerimizin bu konuda daha duyarlı ve uyanık olmaları gerekiyor. Türkiye burada milyon dolarlar bazında mühimmat harcarken, aynı Amerika karşılıksız PYD’ye ve PKK’ya milyar dolarlar silah vermektedir. Nasıl bir ikiyüzlülüktür bunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye’nin bekası için atılacak olan her adımda MHP olarak hükümetin yanında yer aldığımızı bir kez daha beyan ediyoruz” diye konuştu.



Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten bir ricada bulunan Başkan Kocacan, şehrin önemli iki noktasında bulunan ve Suriyelilerin kuyruğa girdiği ekmek büfelerinin yerinin değiştirilmesini istedi. Başkan Kocacan, “Afyonkarahisar Belediye Başkanımızdan bir ricamız olacak. Suriyeli kardeşlerimizin burada bulunmasına itiraz etmedik. Ancak ilimizin en gözde yerlerinden olan Ordu Bulvarı ve Anıtpark üzerinde bulunan ekmek dağıtım büfelerinin uygun bir başka yere alınması tavsiyemizdir. İnsanların oralarda ekmek için kuyruğa girmeleri hem ilimizin görüntüsü bakımından hem de bizler açısından üzücü bir durumdur. Bu iki nokta da bulunan yerin değiştirilmesini istiyoruz. 



MHP’li belediye başkanlarının 100 günlük çalışmasını da değerlendiren Başkan Kocacan, üretken belediyecilik anlayışı ile MHP’li belediyelerin güzel hizmetler yapmaya başladığını vurguladı. Başkan Kocacan, “31 Mart seçimlerinden bugüne kadar 100 günü geçti. Bizim kazandığımız belediyelerde belediye başkanlarımız vatandaşların acil ihtiyacı olan konularda çalışmalarına devam etmektedirler. Bu süreçte de belediye başkanlarımızı ziyaret ettiğimizde yapılan çalışmaları yerinde görmekteyiz. Üretken Belediyecilik anlayışlı güzel hizmetler yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.



Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Kocacan, Kent Meydanına Zafer isminin konulmasının kendileri açısından bir sıkıntı olmadığını dile getirdi. Başkan Kocacan, “Geçmişte orası Zafer Müzesi diye anılıyordu. Başkanımız Mehmet Zeybek’le bu konuyu görüştüğümüzde bizim burada söylediğimiz söz şu idi. Eğer başka biri geldiğinde değiştirilmeyecek bir isim konulursa bizim açımızdan hiçbir sıkıntısı yok dedik. Zafer olsa da bizim için kabuldür, Cumhuriyet olsa da bizim için kabuldür. İkisi de bizim hassas dengelerimizdeki isimlerdir” dedi.