CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, FETÖ’nün siyasi ayağı konusundaki tartışmalara göndermede bulunarak, “Bugüne dek kimler FETÖ’yü besledi ve kimler onun yolundan gitti. Ne istediler de kimler vermedi? Bunlar araştırılsın, siyasi ayakta çorap söküğü gibi açılacaktır” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan, yeni göreve seçilen Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte partide basın toplantısı düzenledi.

Nevzat Ercan, CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçilen Ömer Akyıldız’a görevinin hayırlı olmasını ve birlikteliklerinin daimi olmasını diledi. Son günlerde yoğun bir haber bombardımanı ve yoğun bir gündem olduğunu dile getiren Ercan, “Geçen ay ve bu ay ülkemiz önemli acılar yaşadı. Elazığ ve Malatya depremi ile sonrasında Van Bahçesaray’da yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Yaralılara geçmiş olsun diyorum. Bir diğer olayda Sabiha Gökçen Havaalanında iniş sırasında bir uçağın parçalanması da son derece üzücü bir olaydır.” dedi.

Sınır ötesinden şehitler geldiğini ancak şehit haberlerinin artık kanıksandığını söyleyen Ercan, şehitlerin kanıksanmasının normal bir durum olarak kabul edilemeyeceğini kaydetti. Ercan, “Gerçekten niye ve nasıl şehit verdiğimizi bu toplumun tartışması lazımdır. Biz neden Suriye’deyiz? Bunları iyi düşünmemiz lazımdır. Bizim Mehmetçiğimiz Suriye’de savaşırken 4 milyon Suriyeli Türkiye’dedir. Bunlara ek olarak 1 milyon Suriyelinin daha geleceği söyleniyor. Bu ülkenin ekonomisi acaba bu kadar Suriyeliyi, Afganlıyı, İranlıyı yani bu kadar mülteciyi kaldırır mı? Kaldıramaz. Bunun yansımaları hem ekonomide hem de sosyo-ekonomik yapının değişmesinde özellikle güneydoğu da ki illerimizde demografik yapıyı değiştirecek niteliktedir. Biz bunu doğru bulmuyoruz.” dedi.

Ercan, “Medyamızın görmediği konular var. Bunlara değinmek istiyorum. Antalya’da, Gaziantep’te, İstanbul Fatih’te insanlar toplu intiharlar yapıyor. İnsanımız çocuğuna 1,5 lira veremediği için kendisini yakıyor. Aydın’da bir çiftlikte vatandaş kendisini asarak intihar ediyor. Bunu toplum görmüyor. Geçmişte bir kasa fırlatıldı diyerek kıyamet koparan medyanın, hükümetin şimdi hiç sesi çıkmıyor. Bir baba önce eşini ve çocuklarını sonra kendisini öldürüyor. 4 kardeş elektrik borcunu ödeyemediği için intihar ediyor. Maalesef bunların üzerinden es geçiliyor. Bunları çok iyi düşünmemiz lazımdır. Toplum çıldırma noktasında bir kesimde çok para var çok iyi bir hayat sürüyor. Bir kesim içinse hayat iyi değildir.” dedi.

Ercan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Suriye ile de uğraşıyoruz. Şimdi Suriye’de ne yaptığımızı biliyor muyuz? İdlip’i kurtarmaya çalışıyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünü sahibiz diyoruz. Rusya ile ABD arasında maalesef Türkiye Cumhuriyeti maalesef çok etkin olan bu bölgenin çok önemli bir ülkesi iken ping pong topuna döndü. Bu böyle olmaz. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey geliyor diyor ki, ‘Şehitlerimiz varmış beş tane.’ demektedir. Bilindiği üzere kendisi Türkçe de konuşuyor, ne zaman onun şehidi olduysa. Yani Rusya ile Türkiye’ye kapıştırmaya çalışıyor. Bu son derece sakıncalıdır. Bizim Mehmetçiğimizin üzerinden oyunlar oynanıyor. Yani taşeronluk yapıyoruz. Hedefimiz terörden kurtulmaksa o zaman orada PYD’ye orada niye imkânlar sağlandı? Bir hafta önce ABD PYD’ye 200 milyon dolar silah yardımı yaptı. Her türlü yardımı yapıyor. Türkiye’nin bunu görmesi lazımdır. Türk halkının bunu görmesi lazımdır. Ekonomiyi bu kadar sıkıntıya sokacak savaş çığırtkanlığı yapmak doğru bir şey değildir. İçeride bazı şeyleri susturmak için yapılıyor ama bu durum Türkiye’nin önünü kapatıyor.”

Son günlerde önem kazanan konulardan bir tanesinin de FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu belirten Ercan, “Sayın Genel Başkanımız Salı günü partimizin grup toplantısında açıkladı. Bizlerde aynı görüşteyiz. Türkiye de Bank Asya’nın önünden geçenler veya bunların okullarında okuyanlar, memurlar, polisler, astsubaylar. Buralardan alışveriş yapanlar hepsi yani FETÖ’nün tüm ayakları, baklavacılar bulundu, yargı ayağı bulundu. Fakat siyasi ayak bir türlü bulunamadı. FETÖ’nün siyasi ayağı açıklanmıştır. Maalesef bunlara yıllardır göz yumanlar bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı FETÖ ile ilgisi olmayan bizleri yani CHP’yi ve kendisinden olmayanları FETÖ’lükle suçlamıştır. Öncelikle bizim Genel Başkanımızın söylediklerine açıklık getirilmesi lazımdır. Bugüne dek kimler FETÖ’yü besledi ve kimler onun yolundan gitti. Onların ekmeğine kimler yağ sürdü? Ne istediler de kimler vermedi? Bunlar araştırılsın, siyasi ayakta çorap söküğü gibi açılacaktır.” dedi.

 Nevzat Ercan, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’la ilgili sözlerinin çok çirkin olduğunu belirten Ercan,  “Afyonlu hemşehrimiz Genel Kurmay eski Başkanlarımızdan İlker Başbuğ FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili açıklamaları oldu. Sayın Başbuğ’a ilimiz Milletvekili Ali Özkaya’nın söylediği sözler gerçekten haddini aşan sözlerdir. Böyle söz kullanılmaz. Askerle övünüyor askerimizle savaşa çıkıyoruz. Suriye de ve Libya’da askerimiz sayesinde savaşırken askerimizin belini kırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 26. Genel Kurmay Başkanına özellikle de hemşehrimize ‘Biz sahip çıkmasaydık cezaevinde bulaşık yıkayacaktı’ diyecek kadar ordumuzu, şerefli bir subayımızı maalesef küçük düşürüyorlar. Sen orduyu küçük düşürürken bu milletin gönlünde taht kuran Silahlı Kuvvetlerini küçük düşürmüş olursun. Açıklanan konu çok önemlidir. 2009 yılında gece yarısından sonra 16 kişi ile yangından mal kaçırır gibi Torba Yasa içerisine bir şeyler sıkıştırıldıysa sonrasında kumpas davaları başladıysa bunun araştırılması lazımdır. Mademki FETÖ yok edilecekse siyasi ayağının üzerine gidilmesi zorunludur. Bu konu eninde sonunda açıklığa kavuşacaktır. Tek adam rejiminden kurtulup parlamenter sisteme dönüş bağımsız bir yargı ile bunu sağlamak ve Türkiye içerisinde bir barış ortamı sağlamamız gerekiyor. İnşallah biz bunu en kısa sürede sağlayacağız diye düşünüyoruz. Tüm sonuçlar erken seçimi getirecektir.” dedi.