Türkiye ekranlarının en uzun soluklu ve en çok izlenen bilgi yarışmalarından "Kim Milyoner Olmak İster?", yeni sezonda hem sunucu kadrosunda hem de ödül sisteminde tarihi değişikliklerle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 2024 yılından bu yana yarışmanın sunuculuğunu yürüten Oktay Kaynarca'nın ayrılığının ardından, sunucu koltuğuna ATV Ana Haber'in deneyimli yüzü Cem Öğretir otururken, yarışmanın büyük ödülü ikiye katlanarak 10 milyon TL olarak açıklandı.
Kim Milyoner Olmak İster'de Yeni Dönem: Cem Öğretir Sunacak, Büyük Ödül 10 Milyon TL Oldu
ATV ekranlarında yıllardır ilgiyle takip edilen bilgi yarışması "Kim Milyoner Olmak İster?", yeni sezon öncesinde kapsamlı değişikliklere gitti. 2024 yılından bu yana programın sunuculuğunu üstlenen Oktay Kaynarca, "Hamal" dizisindeki rolüne odaklanmak amacıyla yarışmaya veda etti. Kaynarca'nın ayrılığının ardından yarışmanın yeni sunucusu, ATV Ana Haber'in deneyimli anchormani Cem Öğretir oldu. Kanalın yayımladığı tanıtım filmiyle duyurulan bu değişiklikle birlikte Öğretir, haber bülteninden yarışma stüdyosuna geçiş yapacak.

Büyük Ödül Rekor Seviyeye Ulaştı: 10 Milyon TL
Yarışmanın yeni sezonundaki en dikkat çekici yeniliklerden biri büyük ödül miktarında yaşandı. Daha önce 5 milyon TL olan en yüksek ödül tutarı, yapılan güncellemeyle ikiye katlanarak 10 milyon TL'ye yükseltildi. Açıklanan bu tutar, Türkiye'deki bilgi yarışmalarında bugüne kadar verilen en yüksek para ödülü olma özelliğini taşıyor.
Para Ağacı ve Soru Sayısı Yeniden Düzenlendi
Büyük ödülün artırılmasıyla birlikte yarışmanın kurgusunda da önemli değişiklikler yapıldı:
-
Soru Sayısı: Yarışmacıların 10 milyon TL'lik büyük ödüle ulaşmak için yanıtlaması gereken soru sayısı 13'ten 15'e çıkarıldı.
-
Baraj Sorusu: Daha önce 7. soruda yer alan 50 bin TL'lik baraj noktası, yeni sezonda 5. soruya çekilerek 20 bin TL olarak belirlendi.
-
Para Ağacı: 2 bin TL ile başlayan yeni para ağacında 10. soruda 300 bin TL, 12. soruda 1 milyon TL, 14. soruda ise 4 milyon TL yer alıyor.

Cem Öğretir Kimdir?
8 Ağustos 1973 tarihinde İngiltere'de doğan Cem Öğretir, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde 1995 yılında tamamladı. Mezuniyetinin ardından meslek hayatına başlayan Öğretir; Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün ekibinde, Star TV ve CNN Türk’te görev yaptı. 2009 yılında ATV’ye transfer olan deneyimli haberci, 10 Ağustos 2009 tarihinden bu yana ATV Ana Haber bültenini sunmaktadır. Seda Öğretir ile evli olan Cem Öğretir'in bir kızı bulunmaktadır.
26 Yıllık Ekran Serüveni
Türkiye ekranlarında ilk olarak 7 Mart 2000 tarihinde "Kim 500 Milyar İster?" adıyla yayınlanmaya başlayan yarışma, merhum Kenan Işık'ın sunumuyla hafızalara kazındı. Yıllar içerisinde Türk lirasından altı sıfır atılmasıyla "Kim 500 Bin İster?" ve ardından "Kim 1 Milyon İster?" adlarını alan program, 2011'den itibaren ATV ekranlarında "Kim Milyoner Olmak İster?" ismiyle yayınlanmaya devam etti.
Tarihi boyunca Kenan Işık, Haluk Bilginer, Selçuk Yöntem, Murat Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu ve Oktay Kaynarca gibi isimlerin sunuculuk üstlendiği yarışma, yeni sezonda Cem Öğretir'in sunumuyla izleyici karşısına çıkacak. Programın yeni sezon yayın tarihi için henüz kesin bir gün verilmezken, tanıtımlarda "Yakında ATV'de" ifadesi paylaşıldı.

Next






