Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anlamlı etkinlikte Kıbrıs Gazileri ile bir araya geldi. Öğrenciler, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı bizzat yaşayan gazilerin anılarını dinleyerek tarihî olayları birinci ağızdan öğrenme fırsatı buldu.
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Grubu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, merak ettikleri soruları gazilere yönelterek geçmiş ile bugün arasında anlamlı bir bağ kurdu. Müzik Öğretmeni Can Asoğlu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilen müzik dinletisi ise programa duygu yüklü bir atmosfer kazandırdı.

AFSÜ’de yeni dönem güvenlik eğitimiyle başladı
AFSÜ’de yeni dönem güvenlik eğitimiyle başladı
İçeriği Görüntüle


Kurum Müdürü Egemen Serin, etkinliğin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yetkin ve erdemli insan yetiştirme anlayışı doğrultusunda, öğrencilerin millî ve manevi değerleri içselleştirmeleri açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs Gazılerı


“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedeflediği yetkin ve erdemli insan anlayışı doğrultusunda öğrencilerimizin millî ve manevi değerleri yaşayarak öğrenmelerini önemsiyoruz. Bu etkinlikle öğrencilerimizi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı bizzat yaşamış gazilerimizle bir araya getirerek gazilik kavramını doğrudan tanıklıklarla anlamalarını amaçladık. Gazilerimizin anlattıkları; vatan sevgisi, fedakârlık, sorumluluk ve millî birlik gibi değerlerin öğrencilerimiz tarafından daha derinden kavranmasına katkı sağladı. Öğrencilerimizin hem zihninde hem de yüreğinde kalıcı izler bırakacak bu buluşmayı son derece anlamlı buluyoruz.”
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, etkinlik sonunda Kıbrıs Gazileri ile hatıra fotoğrafı çektirerek programı tamamladı.