Lezzet noktalarında bu hafta yolumuz Şuhut ilçemize düştü. 

Şirin Şuhut ilçemizde damak tadına uygun çok leziz yemekleri misafirlerine, müşterilerine ikram eden çok güzel bir lokanta var: Hacıbey Lokantası. Biz de pazar günü bu müstesna lokantaya misafir olduk.  Hacıbey Lokantası’nda ilgi çok üst düzeyde.  Biz de işletmeci arkadaşlar  tarafından çok iyi karşılandık ve devamlı güler yüz, hoş sohbet  gördük.  Bazen güler yüz hoş sohbet, yemeklerden bile daha tatlı gelebiliyor.

Hacıbey Lokantası’nda arkadaşlarımızla birlikte önce çorbayla başladık.  Tandır çorbası, mercimek çorbası, işkembe çorbası;  hepsi de son derece lezzetliydi. Bir yiyen ikinci porsiyonu isteyecek neredeyse.

Arkasından  Şuhut ilçemizin olmazsa olmazı olan meşhur keşkeği. Keşkek fırında çömleklerde pişiriliyor. Uzun süren bir  pişirme süresi var.  Sabahleyin erken saatlerden itibaren, keşkek misafirlere ve müşterilere ikram ediliyor. Öğleden sonra keşkek bulamazsınız çünkü öğleye kadar tüketiliyor. Keşkeğin kıvamı tadı, üzerine uygulanan salçalı sosu tam yerindeydi. Ağzınıza aldığınızda et tadını alıyorsunuz, onun için etler yemeğin içinde kaybolup gitmiş. Keşkek de en önemli hususlardan biri bu.   Etin yarma buğdayla, diğer adıyla aşurelik buğdayla  özümleşmesi, birbiriyle bütünleşmesi ve ağzınıza aldığınızda bu tadı ayrıca hissedebilmeniz. Keşkek için özellikle Hacıbey Lokantası'nı tavsiye ederim.

Diğer yemeklere gelirsek, onlar da birbirinden leziz, birbirinden nefis. Hacıbey Lokantasında sulu yemekler yanında ızgara tarzı yemekler de müşterilere ikram ediliyor. Adana,  Urfa kebap,  beyti kebap, karışık ızgara gibi..  yemekler müşterinin beğenisine sunuluyor.

Ayrıca döneri de çok güzel. Özellikle iskender döner olarak yediğinizde döner tadına daha çok hakim olabiliyorsunuz. Bazı restoranlarda olduğu gibi döner çok ince kesilmiş değil. İnsanın hem gözüne hem de damak kadına uygun olacak şekilde servis ediliyor. Sulu yemeklerde de sebze kavurma olsun, köfteli sebze olsun, karışık sebze haşlama, tavuk sote tarzı yemekler olsun bunlar da birbirinden leziz yemekler.

Yemeğin sonunda tabii ki tatlı yiyorsunuz. Afyonkarahisar'ın meşhur kaymaklı ekmek kadayıfı burada ağzınıza daha hoş geliyor. Kaymak köy kaymağı. Krema tarzı kaymaklardan değil doğal olduğu için kadayıfla ayrı bir bütünleşiyor. Fırın sütlaç, kabak tatlısı, dilim baklava gibi.. tatlılarda tam kıvamında. Biz farklı farklı tercihler de bulunduk,  hepsinden de oldukça memnun kaldık.

Hacıbey Lokantası’nda güveç yemekleri de çok ayrı bir lezzetli. Güveç zaten yemeklere ayrı bir tat verdiği gibi burada yapılan güveç yemekleri de birbirinden leziz. Saç kavurma, meşhur Afyon kavurması da buranın en güzel yemeklerinden. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Daha birçok yemek çeşidi var bu yazının sınırlarını aşıyor haliyle. Özellikle yerinde görmenizi, damak tadınıza uygun yemekleri sipariş vermenizi öneririz. 

Hacıbey Lokantası düğünlere ve toplu programlara, organizasyonlara da yemek veriyor. Bu yemekler de de sayı çok, kalite düşer gibi bir endişeniz olmasın. Lokantada servis edilen yemekler, aynı kalitede toplu yemeklerde de  servis ediliyor.

Bizle beraber bulunan; Şuhut Mahmutköylü  Fatih Yalçın hocam, eğitimci Şuhut’un damadı Nevzat Çakar hocam, onlar da yemeklere ve tatlılara tam  not verdiler. Hacıbey Lokantası Şuhut İlçemizde ilk tercihimiz olacak. Yemek üstüne ikram edilen kahve de 40 yıl sürecek bir dostluğun tezahürüydü.

Akabinde güler yüzle uğurlandık tekrar bekleriz sözleriyle birlikte. Siz de Şuhut İlçemize yolunuz düştüğünde bu lokantamızı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Fiyatları da gayet uygun. Akkaya ailesine yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, bereketli kazançlar diliyoruz..                                     

Hacıbey Lokantası nerede? Afyonkarahisar Merkeze yaklaşık 25 km. uzaklıkta, Şuhut Merkezde Pazar Mah. Hacıbey Sokakta. Telefon: 272 718 21 00

 

Lokman ÖZKUL

[email protected]