Yaklaşık 6 saatlik bir yürüyüşün ardından Kocatepe’ye varan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu görevlerinin; Türkiye’nin ikinci 100 yılını demokrasiyle taçlandırmak olduğunu söyledi.

Gözden kaçırmayın

“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”

Kemal Kılıçdaroğlu ve Gültekin Uysal Kocatepe yürüyüşünü tamamladı
- “Bize düşen görev Türkiye’yi ikinci 100 yılda demokrasiyle taçlandırmak”
 

30 Ağustos’ta 100'üncü yılı kutlanacak ‘Büyük Zafer’ kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve partililer Zafer Yürüyüşü'ne katıldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bize düşen görev ikinci 100 yılda Türkiye'yi, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırmak" dedi.


Yaklaşık 6 saatlik bir yürüyüşün ardından Kocatepe’ye varan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu görevlerinin; Türkiye’nin ikinci 100 yılını demokrasiyle taçlandırmak olduğunu söyledi.

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz Zaferinin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar’a geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki Atatürk Evini ziyaret ettikten sonra Zafer Yolu’ndan Kocatepe’ye yürüdü. Kılıçdaroğlu’na, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da eşlik etti. Kocatepe’de gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, amaçlarının daha güzel bir Türkiye’de yaşanılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, “100 yıl geçti, yeni bir 100 yıla başlıyoruz. Bir önceki 100 yılın atmosferini yaşamak için burada olmaktan son derece mutluyuz. Önümüzdeki 100 yıla bakmalıyız. Biz daha güzel bir Türkiye’de bağımsız ve demokratik bir Türkiye’de yaşamak için bizden öncekiler hayatlarını verdiler, düşmanla göğüs göğüse mücadele ettiler ve bugünkü bağımsız Türkiye’yi kurdular. Bize düşen görev Türkiye’yi ikinci 100 yılda Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak. Biz önümüzdeki kuşaklara güzel bir cumhuriyet, demokrasisi gelişmiş bir cumhuriyeti bırakmak zorundayız. O nedenle 100 yıl sonra burada olmaktan son derece mutluyum. Biz önümüzdeki yüzyılda çok daha güzel bir Türkiye’yi el birliğiyle gönül birliğiyle kuracağız. Hayatlarını veren şehit olan gaziler onların hepsine minnet borçluyuz, onları rahmetle anıyoruz” dedi.
 

Gültekin Uysal da "Büyük Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da Bandırma vapuruyla Anadolu'ya taşıdığı cesaret ve iradenin zirveye çıktığı bu Kocatepe'den akarak 9 Eylül'de düşmanın denize dökülmesi ile genç Türkiye Cumhuriyeti'nin yolu açılmıştır. Biz de bu anlamlı yürüyüşle iliklerimize kadar kıt kanaat imkanlarla 'iman varsa imkan da vardır' diyerek yürüyen ecdadımızı andık. Büyük lider, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında tüm mücadele arkadaşlarını, silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle, minnetle anlıyoruz." ifadelerini kullandı.