Kadınlar 2. Lig'e yükselen Afyon İdman Yurdu Bayan Futbol Takımı oyuncuları antrenmanlarda gösterdikleri performansla erkek futbolculara taş çıkartırken, en kısa sürede ligin başlamasını bekliyorlar.




ERKEK FUTBOLCULARA TAŞ ÇIKARTIYORLAR





Afyon İdman Yurdu sezonun biran önce açılmasını beklerken, her gün yaptığı antrenmanlarla kendini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Afyon İdman Yurdu oyuncuları performanslarıyla erkek futbolculara taş çıkartıyorlar. Afyon İdman Yurdu Bayan Futbol Takımı Celalettin Ulu Teknik Direktör hedeflerinin Şampiyonlar Ligi olduğunu belirterek, futbol maçlarının ne zaman başlayacağını belli olmadığını kaydetti. Ulu, "Takımımıza aynı zamanda Fertillife Sağlık Gurubu ve Dr. Fatih Öğüç bey hem sponsor oldu Hem de büyük katkı sağladı. Burada kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Futbol Federasyonunun yaptığı açıklamaya göre bizim maç programımız henüz belli olmadı. En son yapılan açıklamada da Ekim'in sonunda net bir karar verilecek. Biz kasım ortalarında başlayacağını bekliyoruz. Bu bağlamda da hazırlıklarımızı son sürat devam ettiriyoruz. Biz geçen yıllara göre baya transferler yaptık. Takıma yaptığımız transferlerin müthiş bir katkısı oldu. Biz yaptığımız çalışmalar sonucu hedefimizi önce birincilik olarak sonrada şampiyonlar ligi düşünüyoruz" diye konuştu.



ALTIN KIZLAR, ALTAY’I TEK GOLLE GEÇTİ





Kadınlar Futbol 2. Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Afyon İdman yurdu futbol takımı, hazırlık karşılaşmasında konuk ettiği Altay’ı tek golle geçti.





Afyonkarahisar’ın tek kadın futbol takımı olan ve son yıllardaki başarısıyla dikkatleri üzerinde toplayan Afyon İdman yurdu hafta sonunda İzmir temsilcisi Altay’ı konuk etti. Kocatepe Spor Kompleksi’nde oynanan hazırlık karşılaşmasının ilk dakikalarında konuk ekip Altay üst üste 2 etkili atak geliştirdi ancak skor bulmakta güçlük çekti. Oyuna dengeyi getiren Afyon İdman yurdu Pınar, Deniz ve Berfin ile yakaladığı fırsatları iyi kullanamadı.





Mücadelenin 25’inci dakikasında kaleci Nagehan’ın uzun degajında savunma arkasına sarkan Pınar sol çaprazdan uzak köşeye muhteşem bir vuruş yaparak topu ağlara göndererek skoru 1-0 Afyon İdman yurdu lehine çeviren isim oldu.





42’nci dakikada gelişen konuk ekip atağında savunma arkasına atılan topa iyi bir zamanlama ile hamle yapan Nagehan rakibine gol izni vermedi. Ve ilk 45 dakika 1-0 Afyon İdman yurdu üstünlüğü ile sona erdi.





Mücadelenin 2’nci yarısına 2 ekip te çok sayıda oyuncu değişikliği yaparak girdi. Mücadelenin temposunun düştüğü 2. Yarıda ender gelişen konuk ekip atağında ceza alanı dışından yapılan sert şutta Şeyma topu tokatlayarak kornere gönderdi. Orta alan mücadelesi şeklinde devam eden mücadelenin ikinci yarısında da skor değişmedi ve Afyon İdman yurdu sahadan 1-0’lık üstünlükle ayrılan taraf oldu.