CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, “Hakkımız olan, kazandığımız bir seçimi tekrar yenilediler ve daha güçlü bir şekilde 23 Haziran’da bu seçimleri 806 bin oy farkla tekrar kazandık . Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında  gündemi değerlendirdi.

TERÖRİST BAŞININ METKUPLARI İLE KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞTILAR

23 Haziran’da gerçekleştirilen İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendiren Başkan Nevzat Ercan, “Hakkımız olan, kazandığımız bir seçimi tekrar yenilediler ve daha güçlü bir şekilde 23 Haziran’da bu seçimleri 806 bin farkla tekrar kazandık. Geçen bu 3 ay içinde, ekonominin geldiği durum, tatiline gidemeyen insanlar, bütün insanlardaki stres, kavga niye oldu, hepsi boşuna oldu. Keşke ogün için kabul etselerdi de Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin 790’lık farkı ile kazandınız diye tebrik edebilselerdi. Bu süreçte devletin bütün imkanları kullanıldı, vatandaşın etnik kimliğine dil uzatıldı, son zamanda öyle hale geldi ki terörist başı Abdullah Öcalan ile Osman Öcalan ile onların mektupları ile televizyon konuşmaları ile kamuoyu yanıltılmaya çalışıldı. 31 Mart Seçimleri öncesinde beka sorununa odaklandılar. Beka sorunu olmadığı görüldü. Çünkü Ankara’da, İzmir’de, Muğla’da ve büyük kentlerde şu parti veya bu parti kazandı ama beka sorunu olmadı. Sadece insanlar değişti, insanlar kendini yönetecek insanları, yöneticileri seçtiler. Bunu bu kadar büyüttüler abarttılar ama İstanbul’u vermek istemiyorlardı. İstanbul’u niye vermek istemediklerini iyi biliyoruz.Herkes artık televizyondan haberleri tek kanaldan da izlemiyor,kendileri de yargılıyor sorgulayabiliyor. Dolayısıyla İstanbul büyük bir rant alanıydı, bu rant alanından vazgeçmek istemiyorlardı.” dedi.

TOPLUMDAKİ GERİLİM SONA ERDİ

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimlerden sonra bugün mazbatasını alacağını belirten Başkan Ercan, “Halkın sağduyusu 23 Haziran seçimlerinde öyle bir ders verdi ki gerçekten barıştan, sevgiden yana, insanları kucaklayıcı olan, israfı önlemeye çalışan ve belediyecilik anlamında İstanbul’u dünya şehri yapacak bir insana anahtarı teslim etti. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası da bugün verilecek. Türkiyemizehayırlı olmasını diliyoruz. Bu çok önemli bir başlangıçtır. Toplumdaki gerilim sona ermiştir. Kaybedenlerde hiç üzülmesinler, yönetecek insanlarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul seçimlerinde destek veren, ulusal ve yerelden çalışan herkese teşekkür eden Ercan, “Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Millet İttifa’nındiğer ortağı Sayın Meral Akşener’e, Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, AKP’den ve MHP’den bize oy veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum, gerçekten doğrusunu yapmışlardır. Biz ona inanıyoruz. Ayrıca Milletvekilimiz Burcu Köksal, önemli çalışmalarda bulundu. Yönetimdeki 7 arkadaşımız, avukatlarımız İpek Yılmaz Göktürk, Murat Çelikbaş, Yusuf Onur Seçme, Nuri Akşit, Mehmet Ziya Çınar, Selahattin Kırmızı, Yağmur İntepe ve İrem Çankaya’ya gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bunlar yüreklilik,cesaret göstermiştir, hiçbir çekincesi olmadan İstanbul’da çalışmışlardır. Bunun niye söylüyorum, Uşak’tan 45 avukatın gittiğini gördüm. Burada törenlerde şiir okuyan arkadaşlarımızı maalesef göremedik, gitmediler.” şeklinde konuştu.

İYİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI

İstanbul seçimlerinde kendisine 3 defa görev verildiğini söyleyen Ercan, “Bize görev verildiği anda 3 defa İstanbul’a gittim. Son seferinde Şile’de görevliydim. Gerçekten iyi bir çalışma vardı. Bütün sandıkları dolaştık. Gittiğimiz okullarda bir avukat mutlaka vardı. Hiçbir oyun çalınmasına, çaldırılmasına müsaade etmedik. Sonucun yüksek çıkmasının nedeni de budur.” diye konuştu.

LGS SINAVLARINDA AFYON 60. SIRADA YER ALDI

Afyonkarahisar’ın LGS’de 60. sırada yer almasını değerlendiren Ercan, “Afyonlu olarak üzüldüğüm bir konu. LGS sınavlarında Afyon 60. sıraya geriledi. Son üç yıldır bakanlar bu durumları bildikleri için pek açıklamıyorlardı. Daha önceki yıllarda Afyon eğitim sıralamasında 17’inciydi. Bütün iller arasında. Sonra 30’lara, 38’lere, 40’lara derken bugün nihayet Şırnak,Urfa, Siirt, bunların önüne geçmişdurumdayız. Maalesef eğitim çok gerilemiştir. Çok önemli bir merkezde olan, bakanı olan, imkanları çok fazla olan bir ilde eğitimin kalitesinin düşmesinin idarecilerimiz iyi düşünmelidirler.Burcu Köksal’ın meclis önergesinde gündeme getirdiği 1. sırada olan yerine, 82. sıradakini yönetici olarak atayanlar iyi düşünmelidir. Liyakat ölmüştür, liyakat yoktur, liyakate önem verilmemektedir. Milli Eğitim Müdürü’ne soruyorum, bundan ne ders çıkarttın, ne yapman gerekiyor, bu müdürleri değiştirecek misin, eğitim bu kadar kalitesiz mi? Benim çocuklarım Afyon’da okuduğu yıllarda öğretmenleri, ‘kurslara bile gitmesine gerek yok’ demişlerdi. Hepsi fen liselerinde, yüksek yerlerde okudu.” dedi.

DÜĞÜNLER YAS EVİNE DÖNMEMELİ

Çay İlçesi’nde kız isteme töreni esnasında yaşanan elim olay sonrası oğlu vefat eden 11. ve 12. dönem İl Genel Meclis Üyesi Bahri Arıkan’a başsağlığı dileyen Ercan, “Maganda kurşunundan ölenler için üzülüyoruz. Allah rahmet eylesin başsağlığı diliyorum. İnsanlar boşu boşuna ölmesin, devletin istihbaratı var, bir sürü imkanları var. Düğünleri şöyle bir dolaşsalar bu silah atma işinden vazgeçsinler. Sayın Valimden özellikle rica ediyorum. Bu silahtan, düğünlerdeki şatafattan sanki çok önemliymiş gibi, takı töreni gibi, ‘benim düğünümde silah attı, ben de onun düğününde silah atacağım’ atmayı ayıplayan bir düzeni istemiyoruz. İnsanlar kurşunlanmasılar, kör kurşunlara gitmesinler. Şimdiden yapılacak çalışmalar içinçok teşekkür ediyorum.” dedi.

İTTİFAK’IN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ TEKRAR CHP’YE GEÇTİ

İYİ Parti ile yapılan Millet İttifakı sonrasında İYİ Parti listesinden Belediye Meclis Üyesi olan CHP’li üyelerin tekrar CHP’ye geçtiğini belirten Ercan, “Bugün aramızda Belediye Meclisi’ne seçilen Hüsnü Taşer, Murat Çelikbaş ve Alaattin Nakilcioğlu burada. İbrahim Meydanoğlu eşinin rahatsızlığı nedeniyle Ankara’da. Biliyorsunuz seçimlerde önce Millet İttifakı olarak Sayın Mahmut Koçak’ın önderliğinde Belediye seçimlerine girmiştik. İYİ Parti’den arkadaşlarımız seçilmişti. Bugün itibariyle daha evvelden de bu konu gündemimizdeydi. İstanbul seçimleri ile bağdaştırmayın lütfen, İYİ Parti’den istifa ederek partimize geçtiler. Kendilerine Cumhuriyet Halk Partisi’ne tekrar dönüşleri için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MEYDANININ İSMİ CUMHURİYET OLMALI

CHP Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Taşer ise, “Cumhuriyet tarihimizin 97 yıllık geçmişinde demokratik oluşumların bekçisi olan Cumhuriyet Halk Partisi bu yerel yönetim seçimlerinde biz 4 üyesini Millet İttifakı olarak Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi’ne seçmişlerdir. Bizler İttifak görevimizi yerine getirdikten sonra partimize bugün (26 Haziran Çarşamba) itibariyle geri döndük. Bir aylık görev süremizde belli komisyonlarda görev de aldık. Elbette sonuna kadar Afyon için yapılan her şey de söz sahibi olmaya gayret göstereceğiz. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Meydanımız var. Bununla ilgili bir anket çalışması devam ediyor. Bizler meydanın adının Cumhuriyet Meydanı olması için gereken her türlü anket girişimine desteği çalışacağımız gibi aynı zamanda Belediye Meclisi’nde 1 Temmuz’da da yapılacak toplantıda da sözlü olarak bununla ilgili önerge vermeyi planlıyoruz.” dedi.