Özkaya,"İstanbul Barosu bu resmin altında kalacaktır"

Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya, A haber'de canlı yayında, terör örgütü üyesinin posterinin İstanbul Barosu'na asılmasına sert bir dille tepkisini dile getirdi.
 

Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya, A haber'de canlı yayında, terör örgütü üyesinin posterinin İstanbul Barosu'na asılmasına sert bir dille tepkisini dile getirdi.





DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la aynı bölmede yakalanan ve cezaevinde eylemde ölen avukat Ebru Timtik'in posteri İstanbul Barosu binasına asıldı. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanan Timtik için "Onlara kayıtsız kalmayalım" çağrısı yapmış, Cezaevinde yapılan eylemde ölmüştü.







A Haber'de konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya şu ifadelere yer verdi; 



"Şüpesiz ki İstanbul'da dün yaşanan olay, hem hukuk tarihimiz için, hem baro, hem Avukatlar tarihi için yüz kızartıcı bir durumdur. Bir terör örgütünün destekleyicisi ve bu örgüt üyeliği nedeni ile  buradan ceza alan Avukat'ın cezasının kesinleşmesi ile birlikte Avukatlık sıfatı kalkan bir kişinin posterini İstanbul Barosuna asmak, suçluyu övmek ve suçu desteklemek manasına gelmektedir. Bu yapılan suçtur, İstanbul Borosu'da olsa, buna sebeb olan ve bunun yapılmasına engel olmayan her kez bu suçun ortağıdır. Görevinide ihmal etmiştir". 







"İSTANBUL BAROSU BU RESMİN ALTINDA KALACAKTIR"



Bu kapsamda bizim bu baro kanunu ile yapmış olduğumuz düzenlemenin ve bizi temsil etmeyen, bizim değerlerimize, milletimizin değerlerine küfreden milletle hep karşı karşıya gelmiş  bütün terör örgütlerine kol kanat gerenlerle aynı baro çatısı altında olmamamız gerektirdiğini ne kadar doğru bir şekilde göstermiş olduğu, dünkü resim bize tarih boyunca unutulmayacak, hafızalarımızdan kazınacak çok kötü bir örnek oluşturdu. Bunun sonucu mutlak surette olacaktır. İstanbul Barosu bu resmin altında kalacaktır ve bu yönetim bu yanlışı yapanlarda mutlaka bunun hesabını hem yargıda hemde kamu oyunda millete verecektir. 





"BU YAPI MALESEF TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İÇ İÇE"

İzmir, Antalya bir çok Baroda'da aynı konum söz konusu, Çağdaş Hukukcular Derneği adı altında da daha çok DHKP-C  ile irintili bir kısım Avukatların Baroları adeta esir aldığını, bu örgütlü yapının geniş kitleleri sıkıntıya soktuğunu ve onlara biz sizi destekliyoruz, biz bu göreve gelmenizi temin ediyoruz gerekçesi ile'de daha sonra ki süreçlerde esir aldığını görüyoruz. Hatta bazen bir Baro'yu  Baro Başkanı 1 ay süre ile chp'nin belirlediği bir şekilde Adalet nöbeti tutuyorlar . Bununda gerekçesi işte o chp'nin oluşturduğu bir yapı, Bu yapı malesef terör örgütleri ile iç içe ve terör örgütlerinin adeta bir destekleyicisi pozisyonunda . Dünya'nın en büyük Barolarından biri olan İstanbul Barosunun çok cüzi olan bir kaç bini geçmeyecek sayıdaki avukatın esiri haline gelmesi ve onların her dediğini yapabiliyor  noktaya gelmesi çok acıklı ve üzüntü verici bir durumdur. İstanbul Barosu bu sıkıntıdan kurtulması ve gerçekten baro olmak durumundadır. 





"TERÖRİSLERİN YANINDA OLMAYACAKLAR"        

Eyer hukuku adaleti, vicdanı evrensel kuralları savunuyorsa, bir meslektaşımızı bir cumhuriyet Savcımıza, Cumhuriyetin Savcısının , Cumhuriyetin adalet merkezinde, adalet sarayında öldüren teröristin yanında olmayacak, karşısında olacak, bu kişi avukat'da olsa karşısında olacak, başka bir görevlide olsa karşısında olacak, çünkü hukuk devleti hepimize lazım, hukuk devletini korumak'da Cumhuriyet Savcılarını şehit edenlerin, teröristlerin yanında durmak değil, onların karşısında durmak ve onlar Avukat Meslektaşlarıda olsa onları baro'dan uzaklaştırmakla yükümlü, benim gördüğüm bu dar kadrocu yapı büyük barolar odasını malesef hepisini adeta esir almış ve Ankara'da ki Diyanet işleri Başkanımızın hutbesine karşı açıklanan beyanda'da bu vardı, diğer konularda da bu var, Baro'lar Chp'nin vesayetinden ve terörizminden kurtulmak durumundadır"





HABER: AHMET UÇMAK