UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın saat 22.00’de sahasında Fransız ekibi Lyon ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de, Teknik Direktör İsmail Kartal ve milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Tek hedefimiz avantajlı bir skor almak"

Rövanş mücadelesi öncesinde kendi seyircisi önünde saha avantajını kullanmak istediklerini belirten İsmail Kartal, rakibin organizasyon gücüne dikkat çekti. Hazırlık sürecini değerlendiren Kartal şu ifadeleri kullandı:

"Son oynadığımız maçtan gece yarısı İstanbul’a geldik ve çalışmalarımıza hemen başladık. Rakibimizi detaylıca inceledik ve stratejilerimizi belirledik. Lyon tecrübeli ve Avrupa’da mücadele eden iyi bir takım. Ancak biz kendi seyircimiz önünde ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek istiyoruz. Yarın kendi saha ve seyirci avantajımızla kendi kimliğimizi sahaya yansıtacağız."

"18 yıllık hasret baskı değil fırsat"

Sarı-lacivertli ekibin uzun süredir devam eden Şampiyonlar Ligi hasretine değinen tecrübeli teknik adam, bu durumun takım üzerinde olumsuz bir baskı oluşturmadığını söyledi. Kartal, "18 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne kalamıyoruz, bu durumu bir baskı olarak değil, değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Lukaku ve Ederson’un durumu açıklandı

Takımdaki oyuncuların son durumuna dair bilgi veren Kartal, yeni transfer Romelu Lukaku’nun kadroda yer alacağını ancak henüz tam kapasiteye ulaşmadığını belirtti. Lukaku'nun profesyonelliğine vurgu yapan Kartal, "Lukaku çok pozitif ve çalışmayı seven bir isim. Maç kadrosuna alacağım, gidişata göre değerlendirebiliriz. Şu an kilosuyla ilgili bir sorunu yok ancak dayanıklılık bakımından yüzde 100 hazır değil" şeklinde konuştu.

Kartal ayrıca, kaleci Ederson’un durumunun iyi olduğunu ve yarınki mücadelede oynayabilecek durumda kadroda yer alacağını ifade etti.

Afyon Kampında Eşitlik Bozulmadı: Elazığspor 1-1 Balıkesirspor
Afyon Kampında Eşitlik Bozulmadı: Elazığspor 1-1 Balıkesirspor
İçeriği Görüntüle

Kerem Aktürkoğlu: "sorumluluğun farkındayız"

Medyada yer alan değerlendirmelerde bulunan Kerem Aktürkoğlu ise ligdeki son maçta alınan mağlubiyetin sorumluluğunu üstlendiklerini belirterek Lyon maçıyla reaksiyon göstermek istediklerini dile getirdi. Aktürkoğlu, "Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek en büyük hedefimiz. Yarın güzel bir avantaj elde etmek istiyoruz. Büyük takımlarda baskı her zaman olur, önemli olan bunu olumluya çevirmektir" değerlendirmesinde bulundu.