CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...

Gözden kaçırmayın

AkParti Adayından Gövde Gösterisi!AkParti Adayından Gövde Gösterisi!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...

2022’ye, elektriğe yüzde 52-127 arası, doğalgaza yüzde 25, kömüre yüzde 72, oduna yüzde 32,6 zamlarla girdik. Kış ortasında yaptıkları zamları geri çekmek yerine, 4 milyon haneye “ısınma desteği” verileceğini açıkladılar. 

Bakan Yanık’ın açıklamasına göre 4 milyon haneye iki taksitte yapılacak ısınma yardımının tutarı 450 TL ile 1150 TL arasında olacak. Destek tutarları arasında üç kata varan bu farkın gerekçesi nedir bilinmiyor. Kışın en şiddetli günlerini yaşıyoruz. Buna rağmen ısınma desteği için başvurular Şubat ayında alınacak, ilk taksiti de mart ayında ödenecekmiş. Hani derler ya; zenginin gönlü olana kadar fakirin canı çıkarmış.  
Son gelen zamlarla bir ailenin aylık elektrik faturası 400-500 liraya, doğalgaz faturası 600-700 liraya yükselecek. Kömürün tonu 3500 lira, 25 kiloluk torba kömür 90 lira oldu.  Hal böyleyken 6 ayda ve iki taksitte 450-1150 TL ısınma desteği, çaresiz milyonların ne işine yarayacak diye sormak lazım. 

Bakan Yakan, ısınma desteğinin talebe göre kömür ya da doğalgaz faturası için verileceğini, başvuruların halk arasında “Fakir Fukara Fonu” olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacağını, ödemelerin de PTT üzerinden gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Bu durumda ısınma ihtiyacı olan yurttaşlar, destek gelene kadar başına yağan karı eritmek zorunda kalacaklar. 

İktidar gerçekten halka yardımcı olmak istiyorsa, önce ısınma, aydınlanma faturalarının ödenmesine destek vermelidir. Sonra da elektrik, doğalgaz ve kömüre yaptığı fahiş zamları geri çekmeli, destek ödemelerini de gazla gecikmeden tek seferde yapmalıdır. 
İktidarın 4 milyon haneye ısınma desteği olarak ödeneceğini açıkladığı toplam tutar 3 milyar TL’dir.

20 Aralık 2021 gecesi dolar 18 TL iken dolar kuruna müdahale ederek 7 milyar dolar (126 milyar TL) sattılar. Hazine ve Merkez Bankasının içini boşaltan, bir avuç hesap sahibinin servetinin katlamasına olanak sağlayıp kur farkı ve faiz garantisi veren iktidarın bu operasyonla bir gecede birilerine akıttığı para, 4 milyon haneye destek için vereceği 3 milyarlık ısınma desteğinin tam 42 katıdır. 

İktidarın yapmak istediği ısınma desteği,  yetersizdir, göstermeliktir, reklam amaçlıdır. Onun için vatandaşın derdine derman olmayacaktır.