İş Güvenliği Malzemeleri Nelerdir?

İş güvenliği, başta iş yerlerinde çalışan personellerin olmak üzere kullanılan araç ve gereçlerin de güvenliğini sağlayan bir sistemdir. Personellerin yaptığı hatalar, makinelerin bozulmasına; makinelerde meydana gelen arızalar ise personellerin hayati risklerle karşı karşıya kalmasına yol açar. En ufak bir hata kabul etmeyen bu sistemde, iş güvenliği malzemelerinin önemi de son derece büyüktür.

Yangın söndürücülerden tutun da işçilerin giydiği kıyafetlere kadar her şey iş güvenliği kapsamında değerlendirilir. Özellikle tek kullanımlık olan ürünlerden iş yerlerinde çok sayıda bulundurulmalı ve çalışanların ihtiyaç duyduğu her an, bu ürünlere ulaşması kolay hale getirilmelidir.

Yasalarda iş güvenliği malzemelerinin kullanılmaması ya da hatalı kullanılması halinde, yasal sorumluluk sahibi her zaman işverendir. Bu nedenle, özellikle çok sayıda kişinin çalıştığı iş yerlerinde bu malzemelerin kullanımının yetkili personeller tarafından sürekli denetlenmesi gerekir. 

İş Güvenliği Malzemelerini Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İş yerlerinde iş güvenliği malzemeleri kullanmak, olası kazaların önüne geçmek ve can güvenliğini sağlamak için son derece önemlidir. Kazaların yanı sıra bazı malzemeleri kullanmamak, kısa ya da uzun vadede hastalıklara yol açabilir. Örneğin; sürekli kimyasal maddelerle çalışmak zorunda olan kişilerin maske, eldiven gibi koruyucular kullanmaması, cilt ve solunum yolu hastalıklarına yol açar. Bu nedenle, kaliteli yapıda ve uygun standartlarda olan koruyucu ürünler, iş yerleri için bir tercih değil zorunluluktur.

İnsan sağlığının yanı sıra bulunulan ortamda herhangi bir zarar meydana gelmemesi için de iş güvenliği malzemeleri kullanılmalıdır. Örneğin, yangın söndürücüler ile ufak bir yangına anında müdahale edilerek, tüm çalışma alanının zarar görmesi önlenir. Bunun yanı sıra, emniyet alan perdesi ve uyarıcı levha gibi ürünlerle girilmemesi gereken alanların güvenliği sağlanabilir.

İş Güvenliği Malzemeleri Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İş güvenliği malzemelerini satın alırken, maliyetlerinden önce kalitesine önem vermek gerekir. Gerekli standartlara uygun olmayan ürünleri kullanmanız, hiçbir koruyucu malzeme kullanmamanızla eşdeğerdir. Bu nedenle, yapmanız gereken iş güvenliği malzemelerini satın alırken bazı detaylara dikkat etmektir. Ürün satın alırken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir:
 
  • Ulusal ve uluslararası standartlara uygun yapıda olmalıdır.
  • Kaliteli ve sağlam yapıda olmalıdır.
  • Taşıdığı fonksiyonu tam anlamıyla yerine getirmelidir.
  • İhtiyaçlara ve doğabilecek ihtiyaçlara uygun sayıda satın alınmalıdır.

Örneğin, uyarı levhaları ve afişler, uzaktan bile kolayca görülebilecek bir yapıda olmalıdır. Bunun yanı sıra paraşüt tipi emniyet kemeri gibi ürünlerin askıları ve diğer aparatlarının sağlam olduğundan emin olmak gerekir.

Vücuda ya da yüze takılan ürünlerin kişiye rahatsızlık vermeyecek, terlemeye yol açmayacak ve ergonomik bir yapıda olması gerekir. Maske, dezenfektan gibi hijyenik malzemelerin hijyenik koşullarda üretilmesi gerekir. Bu gibi detaylara dikkat etmek, huzurlu iş yeri ve sağlıklı çalışanlar için altın kuraldır.

Satın almaya karar verdiğiniz ürünlerin gerekli özelliklere sahip olduğundan emin olduktan sonra, fiyat değerlendirmesi yapabilirsiniz. Avansas, sizlere en kaliteli iş güvenliği malzemelerini en uygun fiyatlarla sunar.

Kaliteli ve Güvenilir İş Güvenliği Malzemeleri Nereden Satın Alınır?

Satın alacağınız iş güvenliği malzemelerinin güvenilir yapıda olduğundan emin olmak istiyorsanız, güvenilir bir e-ticaret sitesi seçmeniz gerekir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, tercih edeceğiniz sitenin TOBB Güvenlik Damgası’na sahip olup olmadığıdır. Bunun dışında, çok sayıda iş yeri tarafından tercih edilen e-ticaret firmaları, her zaman için daha güvenilirdir.

Güvenli ödeme sistemleri bulunan e-ticaret siteleri hem kimlik hem de kredi kartı bilgilerinizi dolandırıcılık olaylarına karşı korur. Bu ayrıcalıkların hepsini bir arada bulabileceğiniz Avansas’ı tercih ederek iş ortamınızı herkes için daha güvenli hale getirebilirsiniz.