AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Yurdunuseven mesajında;


"101 Yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı esnasında ilk konuşmayı gerçekleştiren Sinop Milletvekili Eşref Bey'in sözlerinde vurguladığı gibi bağımsızlık uğruna verilen büyük mücadele neticesinde Aziz Milletimiz içeride ve dışarıda hiç bir koşul kabul etmeden bağımsızlığına el sürdürmemiş, alınyazısının sorumluluğu ile kendi iradesini yüklenip dünyaya gereken cevabı vermiştir. Bu nedenle 23 Nisan milletimizin bağımsızlık ruhunu temsil eder. Bugüne kadar milletimiz girmiş olduğu her bağımsızlık ve varoluş mücadelesinde hiç bir mazluma zulmetmemiş gittiği her yere adalet götürmüş ve yardım eli uzatmıştır. Yine milli mücadele neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve bu tarihi gün dünyadaki yegâne çocuk bayramı olan Çocuk Bayramı ilan edilmiştir. Ulusal eğemenliğimizin tasdiklendiği bu kutlu günün Çocuk Bayramı ilan edilmesi kültür mirasımızın ve geleneklerimizin ne kadar köklü ve güçlü olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın değerini böylesine önemli bir günde hatırlamak hepimiz için çok anlamlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum." dedi.