Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda 17 yılı geride bırakan, görev süresi boyunca yalnızca etrafındaki 3-5 kişilik dar bir çevreyle temas kurmakla eleştirilen Hüsnü Serteser, yaklaşan seçimler öncesinde güç kaybettiğini hissedince adeta panik turlarına başladı.
Yıllardır üyelerin talep ve sorunlarına mesafe koyan Hüsnü Serteser, seçim çemberinin daralmasıyla birlikte sanayici, tüccar ve esnafın kapısını çalmaya başladı. Ancak Serteser’in bu hamlesi sahada sert bir duvara çarptı.
“BAŞKAN, SEN BU YOLLARI BİLİR MİYDİN? ARTIK YETER!”
Makam bürokrasisinden sıyrılıp esnaf turlarına çıkan Hüsnü Serteser, ziyaret ettiği bir işletmede adeta şoke eden bir tepkiyle karşılaştı. Serteser’i karşısında gören bir işletme sahibi, birçok üyenin hislerine tercüman olarak, "Başkan, sen bu yolları bilir miydin? 17 yıldır neredeydin? Seçim zora girince mi sahaya çıkmak aklına geldi? Artık yeter, siz bir kenara çekilin, bırakın bu işleri!" diyerek tepkisini sert bir dille dile getirdi. Yıllardır sınırlı çevresinin dışına çıkmaya alışkın olmayan Serteser ve ekibinin bu tepki karşısında büyük şaşkınlık yaşadığı ve ziyaretin oldukça gergin bir atmosferde tamamlandığı öğrenildi.

DÖRT YIL ÖNCEKİ "YEDEK ÜYE" VE "TEK OY" FORMÜLÜ HALA HAFIZALARDA!
Serteser’in yaşadığı sandık stresi aslında yeni değil. Hatırlanacağı üzere Serteser, dört yıl önceki seçimlerde de sandıktan kıl payı, sadece 1 oy farkla çıkabilmişti. Üstelik kendi meslek grubundan dahi doğrudan seçilemeyip yedekte kalan Serteser, Enerji Grubu’ndaki asil üyenin istifa ettirilmesiyle hülle yoluyla meclise girmiş ve ardından başkanlık koltuğuna oturmuştu. Sandıkta yaşanan bu meşruiyet tartışmasını ve 1 oyluk farkı unutmayan Serteser’in, bu seçimde de benzer bir senaryoyla karşılaşma endişesiyle erken hareket ettiği değerlendiriliyor.
ODA PERSONELİ SAHADA, GENEL SEKRETER ODADA NEFER OLDU!
Sahada yükselen bu sert tepkilerin yanı sıra skandal bir iddia daha gündeme bomba gibi düştü. Serteser’in oy avcılığına çıktığı saha gezilerine tarafsız kalması gereken oda personelinin doğrudan eşlik ettiği öne sürüldü. Serteser esnaf ziyaretlerinde oda çalışanlarını peşine takıp saha turları yaparken, Genel Sekreter Ali Şenol’un ise odadaki görevinde seçim süreçlerini mevcut yönetim lehine koordine ederek adeta bir seçim neferi gibi çalıştığı iddia ediliyor. Kurumun imkanlarını, makam nüfuzunu, personelini ve idari yapısını kendi kişisel seçim kampanyasına alet eden Serteser’in bu tutumu, esnaf ve sanayici arasında büyük infiale yol açtı.

SEÇİM TARİHİ SIR GİBİ SAKLANIYOR, LİSTELER KÖŞE BUCAK GİZLENİYOR*
Seçim sahasında etik kuralları hiçe sayan mevcut yönetimin, idari tarafta da şeffaflıktan uzak durduğu vurgulanıyor. Oda seçimlerinin tarihi resmi olarak hâlâ açıklanmazken, seçim tarihini yalnızca Hüsnü Serteser ve etrafındaki 3-5 yakınının bildiği ifade ediliyor.
Bununla da kalmayıp, seçimde yarışacak diğer adayların en doğal hakkı olan güncel üye listelerinin rakiplerden köşe bucak saklandığı, listenin yalnızca mevcut yönetim ve oda kanadı tarafından gizlice kullanıldığı belirtiliyor. Seçim tarihinin gizlenmesi, üye listelerinin saklanması ve oda bürokrasisinin seçim maksatlı kullanılması, "ortada tamamen haksız, etik dışı ve adaletsiz bir yarış var" yorumlarını beraberinde getiriyor.
Dört yıl önce 1 oy farkla ve yedekten gelerek koltuğu kurtaran, 17 yıllık iktidarının sonunda ise sahada "bırakın gençler gelsin" tepkisiyle sarsılan Hüsnü Serteser’in, hem sandık gerginliği hem de oda imkanlarını suistimal ettiği iddiaları karşısında nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu.

Next





