TCK-188 (Uyuşturucu Madde Ticareti) suçundan 7 olayda 12 şüpheliye işlem yapıldığı ve bu şüphelilerden 4'ünün tutuklandığı belirtildi. Ayrıca 18 olayda ise TCK-191 (Uyuşturucu Madde Kullanma) suçundan 23 şüpheliye işlem yapıldığı ifade edildi. Toplamda ele geçirilen malzemeler arasında 205 adet sentetik hap, 154,18 gr metamfetamin, 70 kök kenevir bitkisi, 41,55 gr esrar, 21,71 gr bonzai, 2 adet lsd, 2 adet hassas terazi, 1 adet tabanca ve değeri 15.200 TL olduğu düşünülen sahte para bulunuyordu.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda da uyuşturucuyla mücadele kapsamında olaylara müdahale edildiği açıklandı. TCK-188 (Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti) suçundan 1 olayda 7 şüpheliye işlem yapıldığı ve bu şüphelilerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirtildi. TCK-191 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçundan ise 9 olayda 9 şüpheliye işlem yapıldığı ve bu şüphelilerden 1'inin tutuklandığı, diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ifade edildi.

Burcu Köksal'dan o iddialara cesur cevap!.. Burcu Köksal'dan o iddialara cesur cevap!..

Toplamda ise 10 olayda 16 şüpheliye işlem yapıldığı ve bu olaylardan birinde 1,6 gram bonzai, 1 gram esrar, 4 adet renkli reçeteye tabi sentetik hap ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildiği açıklandı. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu operasyonlarla birlikte toplamda 60 olayda 51 şüpheliye işlem yapıldığı belirtildi. Bu olaylardan 5 şüphelinin tutuklandığı, 31 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve diğer şüphelilerin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ifade edildi. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucular, silah ve sahte para gibi suç unsurlarıyla birlikte mücadele edildiği kaydedildi.

#uyuşturucu #mevzuat #operasyon #İlEmniyetMüdürlüğü #İlJandarmaKomutanlığı #suçlılık #polis #jandarma