Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan, dün yaptığı açıklamada, Sultandağı ilçesinde Türk Eğitim Sen Sultandağı ilçe temsilcisinin yanına aldığı MHP İlçe Başkanlıyla birlikte Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Uysal'ın odasında sözlü ve fiili saldırıda bulunduğunu iddia etmişti.,

RSP Teknik Koleji; Afyon'da ücretsiz teknik kolej imkanı RSP Teknik Koleji; Afyon'da ücretsiz teknik kolej imkanı

Bugün bu suçlamaya Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci cevap verdi. Demirci, MHP İlçe Başkanının bu ortamda ve odada ulunmadığını, iddiaların yalan olduğunu söyledi. Demirci, yalanlama açıklamasında "Sendika temsilcimiz ile ilçe milli eğitim müdür vekili arasında yaşandığını iddia edilen olayda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makam odasında ilçe milli eğitim müdür vekili, iki şube müdürü, sendika ilçe temsilcimiz ve malum sendikanın ilçe temsilcisi bulunmaktadır.İddia ettikleri gibi herhangi bir siyasi partili yoktur. Şube müdürleri ve kendi sendika temsilcileri bu durumu doğrulayacaktır." diyerek, ortamda MHP İlçe Başkanının bulunmadığını belirtti.

Ancak, MHP Sultandağı İlçe Başkanı Abdullah Gencer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Eğitim Bir Sen Başkanı Mustafa Arslan'ın iddiasını doğruladı. Gencer, açıklamasında 'Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşandığı iddia edilen olayda bizim bulunduğumuz ortamda herhangi bir kaba davranış, tehdit, hakaret olmamıştır, olamaz da. Nezaket kuralları çerçevesinde çayımızı içip, ilçe Milli Eğitim müdürü ile tokalaşıp odadan ayrıldık.' Dedi ve aynı ortamda bulunduğunu kabul etti.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, MHP İlçe Başkanının aynı ortamda olmadığını söylemişti. Bu olayla ilgili olarak, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan'ın iddialarının doğru olduğu, Muhtar Demirci'nin ya da MHP İlçe Başkanından birisinin doğruyu söylemediği, birbirleriyle çeliştiği görülüyor.

Bu arada, Türk Eğitim Sen Sultandağı Temsilcisi Hasan Özkan'ın sosyal medya hesaplarındaki bütün gönderilerini kaldırdığı görüldü.

Editör: Haber Merkezi