Türkiye, uzay yarışında iddialı bir adım atarak tarihi bir ana tanık olmaya hazırlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de duyurduğu üzere, Türkiye'nin ilk astronot adayı Alper Gezeravcı, uzayın derinliklerine yolculuk etmeye hazırlanıyor. Tarihi yolculuk, bu gece yerel saatle 01.11'de başlayacak.

Bakan Dönmez, Gezeravcı'nın misyonunun, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında kat etmeye başladığı mesafeyi simgelediğini vurgulayarak, uzaydaki bu adımın "Türkiye Yüzyılına" damga vuracağına olan inancını dile getirdi. Astronot adayımızın yolculuğu, Cumhuriyet tarihinden bu yana göğsümüzü kabartan bayrağımızın, artık sadece dünya üzerinde değil, uzayda da dalgalanacağı anlamına geliyor.

Sosyal medyadan milli gururumuzu paylaşan Dönmez, "Cumhuriyetimizin kurulduğundan beri göklerde dalgalanan bayrağımız, Türkiye Yüzyılı'nda uzayda da dalgalanacak." ifadelerini kullanarak, bu başarıya #GururDuyTürkiye etiketiyle atıfta bulundu.

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı bu gece gerçekleşecek olan bu tarihi olayda olacak. Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisi olacak Alper Gezeravcı, milletimizin gururu ve geleceğe ışık tutacak bilimsel çalışmaların temsilcisi olacak. Uzay yolculuğumuz, bilim ve teknoloji üssü olma yolundaki ülkemiz için yeni bir dönüm noktasını ifade ediyor.

Bu anlamlı gece, Türkiye'nin yeni ufuklar açma hedefinin somut bir göstergesi olacak ve uzay çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olarak tarihe geçecek. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. #GururDuyTürkiye!