AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında gazetecilerin toplumun gören gözü, duyan kulağı olduğunu vurgulayan Yurdunuseven, tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

Yurdunuseven, gazetecilik mesleğinin haber alma özgürlüğünü sağlayan saygın bir meslek olduğunu belirterek, basın emekçilerinin gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade etti. Yurdunuseven, "Gazetecilik her alanda toplumun en doğal hakkı olan haber alma özgürlüğünü icra eden son derece saygın bir meslektir. Bu mesleği en zorlu şartlara rağmen yerine getiren basın emekçileri gece-gündüz demeden savaşta ve barışta büyük bir görev üstlenmektedir. Medyanın ne denli önemli olduğunu bizler 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep birlikte gördük. Yine Gazze'de yaşanan insanlık dramını canını hiçe sayarak tüm dünyaya duyuran gazeteciler büyük ve kutsal bir mesuliyet üstlenmektedir" dedi.

Yurdunuseven, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 100'e yakın gazetecinin şehit olduğunu hatırlatarak, basın özgürlüğünden ve insan haklarından dem vuran batılı ülkelerin bu soykırıma sessiz kaldıklarını ve gazetecilerin katledilmesini görmezden geldiklerini eleştirdi. Yurdunuseven, "Ancak ne yazık ki 7 Ekim'den bu yana İsrail'in kanlı eylemleri sırasında 100'e yakın gazeteci görevi başında şehit olmuştur. Her fırsatta basın özgürlüğünden ve insan haklarından dem vuran batılı ülkeler ve onların destekçileri soykırıma sessiz kaldıkları gibi onlarca gazetecinin katledilmesini görmezden gelmektedir" diye konuştu.

Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın medyanın güçlü olduğu bir il olduğunu belirterek, yerel basının da önemli bir işlev gördüğünü kaydetti. Yurdunuseven, "Afyonkarahisar medyasının gücünü ve kalitesini takdir ediyoruz. Yerel basınımız da toplumumuzun sesi olmaya devam ediyor. Bizler de AK Parti olarak basınla her zaman diyalog içinde olmaya gayret ediyoruz. Basın mensuplarımızla istişare ederek, sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Basının desteği ve katkısı olmadan başarılı bir yönetim anlayışı sergilemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Yurdunuseven, son olarak tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerinde bulundu.