İstanbul'da AK Parti'nin aday açıklama töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti" sloganı büyük alkış aldı. Erdoğan, seçimlerde elde edecekleri zaferle Özgür efendiyi de özgürleştireceklerini, Riyad'dan ekmek çıkmayacağını, tişörtleri farklı şekilde boyamanın bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin yüzyılı şehirleri için hazır ve kararlı olduklarını, durmak yok yola devam dediklerini, muhalefetin ideolojik dayatmaları ve korku siyaseti sebebiyle hakkettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlara "Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin" dediklerini ifade etti.

Erdoğan, Fatih'in emaneti olan güzel İstanbul'u yeniden İstanbul halkına hizmet eder hale getireceklerini, İstanbul'u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacaklarını, yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmayacağını, güzel İstanbul'u muradına kavuşturacaklarını vurguladı. Erdoğan, İstanbul'daki fetret dönemini bitireceklerini, İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülü kalmadığını belirtti.