İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasına sert tepki gösterdi. Mısırlıoğlu, "Bu rakam sefaleti perçinliyor. Milyonlarca emekçi açlıkla karşı karşıya. Biz İYİ Parti olarak asgari ücretin yılın ilk yarısında 17.000 TL, ikinci yarısında ise 20.500 TL olmasını istemiştik. Ama hükümet bizi dinlemedi. Vatandaşlarımızın alın terini yok saydı. Hayat pahalılığı karşısında bu asgari ücretle geçinmek mümkün değil" dedi.

Mısırlıoğlu, asgari ücretin sadece çalışanlar için değil, tüm halk için hayati bir konu olduğunu söyledi. "Büyükşehirlerde ev kiraları bile bu rakamın çok üzerinde. Türk-İş'in hesapladığı yaşam maliyeti ise 20.000 TL'yi aşıyor. Bu şartlarda asgari ücretle geçinen bir aile nasıl yaşayacak? Bu aile yoksulluk sınırının çok altında kalıyor. Bir ailenin yoksul sayılmaması için en az 3 kişinin asgari ücretle çalışması gerekiyor. Ama işsizlik had safhada. Böyle bir beklenti gerçekçi değil" diye konuştu.

Mısırlıoğlu, vatandaşların bu duruma sessiz kalmayacağını ve yaklaşan 31 Mart seçimlerinde sandıkta cevabını vereceğini belirtti. "Bu hükümet artık gitmeli. Vatandaşlarımızın hak ettiği refah ve adalet için İYİ Parti'ye oy vermeli. Biz iktidara geldiğimizde asgari ücreti insanca yaşanacak bir seviyeye çıkaracağız" dedi.