TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Afyonspor pazar günü saat 14.00 de Zafer Stadyumu’nda oynadığı karşılaşmada Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya geldi ve ligde 3. galibiyetini aldı.

Bu sonuçla düşme potasından uzaklaşarak rahat bir nefes almış oldu. Afyonspor, maça hızlı başladı, rakibe kurduğu baskıyla kendi yarı sahasından çıkmasına çok fazla müsaade etmedi. Bol pozisyonlu bir maçtı, Afyonspor’un rahat 4-5 farklı kazanabileceği bir maçtı, Nazillispor’un maçın sonları hariç çok fazla net pozisyonu yoktu.

Afyonspor’un penaltı kaçırma hastalığı devam ediyor. Karacabey maçında Ergin Keleş’in kaçırdığı penaltıdan sonra dün de daha maçın 12. dakikasında Mehmet Alaeddinoğlu  penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Takımın penaltıcıları özel penaltı çalışsınlar, kaçırılan penaltılarla maçlar riske giriyor, belki erkenden koparabileceğiniz maçı zora sokuyorsunuz.

Afyonspor golü yine de erken buldu. Maçın 29. dakikasında Ergin Keleş çaprazdan plase bir vuruşla topu filelere göndererek maçın tek golünü attı. Bundan sonra tabir-i caizse dünyaları kaçırdık. Nazillispor kalecisi Ömer’in de hakkını vermek lazım, özellikle karşı karşıya pozisyonlarda takımı adına çok başarılıydı.

Tek gollü maçlar sıkıntılı olur, bir an önce ikiyi bulup daha rahat oynamak gerekir. Teknik Direktör Sinan Yücer’le Afyonspor iyi bir ivme yakaladı. İki maçta 4 puan, iyi bir başlangıç. Takım da hocanın istediklerini yapıyor, direnç yükselmiş, rakibe basan, çok fazla pozisyon vermeyen bir takım görüntüsü var. Saha içinde yaptığı değişiklikler de olumlu. Stoper tandeminde, Süheyl ve Batuhan uyumu gayet yerinde, Alaeddinoğlu’nun forvet arkası pozisyonu takımı daha üretken yapıyor. Orta sahada Serdar- Kerem- Savaş uyumu gayet iyi. Savaş dün en iyi maçını oynadı süre aldığından bu yana. Batuhan’ın onbire geçmesi, önceki haftaların onbir oyuncusu Bartu’yu kulübeye döndürmüş durumda, maçın sonlarında oyuna girdikten sonra maç bitimi hızla soyunma odasına gidişi de hoşnutsuzluğunu gösteriyor. Her oyuncu oynamak ister, forma adaletli dağıtıldıktan sonra yedek kalmak çok problem olmaz diğer oyuncular için.

Sinan hocayı eleştireceğim konu, değişiklikleri çok geç yapıyor olması. 60 dan sonra takımın saha düzenini de bozmayacak şekilde, o mevkiinin oyuncularıyla değişikliğe gitmesi. Örneğin Kerem’i çıkardığınızda, oraya Tolga Yakut’u almanız pozisyon açısından sıkıntı olmaz hatta dinamizm de kazandırır. Batuhan’ı alıp, Bartu’yu koymanız da aynı şekilde. Bu değişiklikleri yaptığınızda, yedekte bekleyen oyuncuları da küstürmezsiniz. Kaiserslautern kökenli gurbetçi oyuncu Anıl’ı da zamanla onbire monte etmek gerekir. Çok iyi bir kumaşı var, yedekten alarak bu süreci başlatabilirsiniz. Mustafa Özbay mutlaka düşünülmeli orta sahanın özellikle ikinci yarılarda dinamizm kazanması açısından. Mustafa Erkasap forvete canlılık getirdi, Ergin Keleş şu anki seviyesi ve fizik yapısıyla 90 dakikayı tamamlayabilecek durumda değil benim kanaatime göre. 60-65 civarı değiştirilip  forvete taze kan takviyesi yapılabilir.

Nazililispor, Süper Lig kökenli de olan Anıl Taşdemir’i 60 da oyuna sürdü. Takımda hiçbir oyuncunun dokunulmazlığı olmaması gerekir. Ben çıkmam veya çıkmayacağım ne demek, senin oynama hakkın kadar diğer oyuncuların da hakkı var. Teknik direktörün kararına herkes saygı duymalı değişiklerde de.

Takım bu uyumu yakalarsa Afyonspor çok daha başarılı olur. Eray’ı kazanmak gerekir dün kadroda olmadığını gördüm, çok yetenekli bir oyuncu lakin o da sorumluluklarının farkında olmak durumunda. Afyonspor’u galibiyetinden dolayı tebrik ediyor, deplasmanda Altınordu ile karşılaşacağı müsabakada başarılar diliyoruz..                

 Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]